ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ

Γεμάτη η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή εβδομάδα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου, ξεχωρίζει στις 18:00 το απόγευμα, η τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ομάδα Αρχηγών κυβερνήσεων κρατών - μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για τηλεδιάσκεψη κατά την οποία θα γίνει προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις 30 και 31 Μαΐου. Στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν καίρια ζητήματα, όπως το Ουκρανικό, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στη βάση και του πρόσφατου πακέτου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RePowerEU, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και η επισιτιστική ασφάλεια στην Ε.Ε υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ. Αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και στις προοπτικές της για το μέλλον.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τομέα της υγείας. Στη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα πολιτικής «Υγεία για όλους». Ταυτόχρονα θα συζητηθούν οι μελλοντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση. Στo Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα της υγείας περιλαμβάνονται 3 μεταρρυθμίσεις και 7 επενδύσεις, συνολικού χρηματοδοτικού κονδυλίου ύψους 74,1 εκατ. Ευρώ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου υγείας το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα
καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο.

Την ίδια μέρα στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Margareta Cederfelt. Στις 20:00 το βράδυ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημών του ΔΗΣΥ και θα απονείμει το βραβείο της χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Την Παρασκευή 27 Μαΐου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα επιπρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 19:00 το απόγευμα θα τελέσει στη Λεμεσό τα αποκαλυπτήρια της προτομής του γιατρού Αμερίκου Αργυρίου.

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10:30 το πρωί θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής το οποίο ανεγέρθηκε στο πάρκο αγνοουμένων του Δήμου Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση