ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεν. Ελεγκτής: Άλλα συμφωνήσαμε με την Προεδρία για την Δόξα Κωμοδρόμου

«Οι απολαβές της θα ήταν όσο ακριβώς προβλέπει η Κλίμακα της (Α8) στο ΠΚ. Κανένα επίδομα πέραν του μισθού», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης με ανάρτησή του στο «X» αναφέρει μεταξύ άλλων, τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη σχετικά με τις απολαβές της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου τονίζοντας, «η θέση μας, η οποία είχε γίνει δεκτή από την Προεδρία, ότι δηλαδή οι απολαβές της κας Κωμοδρόμου θα ήταν όσο ακριβώς προβλέπει η Κλίμακα της (Α8) στο ΠΚ. Κανένα επίδομα πέραν του μισθού, αφού ακριβώς αυτή ήταν και η θέση μας για τον Α. Ιωσήφ». Παράλληλα επεσήμανε, «για πρώτη φορά ακούσαμε για επίδομα για δήθεν υπερωριακή απασχόληση όταν υποβλήθηκε αίτημα στην Βουλή και έγινε συζήτηση στην Επ. Οικ. Μόλις αρχίσαμε έλεγχο ενημερωθήκαμε από την Προεδρία ότι το αίτημα θα αποσυρθεί. Μετά, αντιληφθήκαμε ότι η πληρωμή είχε ήδη γίνει και έτσι ολοκληρώσαμε τον έλεγχο αφού η απόσυρση του αιτήματος ήταν άνευ αντικειμένου». 

Αυτούσια η ανάρτησή του Γενικού Ελεγκτή

Στις 2.7.2021 ο δημοσιογράφος Α. Ιωσήφ αποσπάστηκε από το ΡΙΚ για να ασκεί τα καθήκοντα της θέσης του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του ΠτΔ. Ο μισθός της κλίμακας του (Α4) καταβαλλόταν από το ΡΙΚ και η Προεδρία του έδινε επίδομα ώστε οι συνολικές απολαβές του να γίνουν €51.650. Η θέση της Υπηρεσίας μας ήταν ότι οι απολαβές του θα έπρεπε να είναι όσο στο ΡΙΚ, άρα χωρίς οποιοδήποτε άλλο επίδομα. Η Κυβέρνηση μας αγνόησε.

Ο νυν ΠτΔ διόρισε αρχικά την Δόξα Κωμοδρόμου ως Αν. ΚΕ, άρα σε θέση αξιωματούχου. Υποδείξαμε ότι ο νόμος των αποσπάσεων δεν εφαρμόζεται για αποσπάσεις σε θέσεις αξιωματούχων. Στις 4.4.2023 ο διορισμός ανακλήθηκε και προωθήθηκε απόσπαση για να ασκεί τα καθήκοντα της Αν. ΚΕ (κατά το πρότυπο της περίπτωσης Α. Ιωσήφ).

Συζήτησα το θέμα με τον ΠτΔ στην έκτακτη συνάντησή μας στις 10.5.2023. Και εντός της αίθουσας και εκτός (στις δημόσιες δηλώσεις μου) ήμουν σαφής για τη θέση μας, η οποία είχε γίνει δεκτή από την Προεδρία, ότι δηλαδή οι απολαβές της κας Κωμοδρόμου θα ήταν όσο ακριβώς προβλέπει η Κλίμακα της (Α8) στο ΠΚ. Κανένα επίδομα πέραν του μισθού, αφού ακριβώς αυτή ήταν και η θέση μας για τον Α. Ιωσήφ.

Για πρώτη φορά ακούσαμε για επίδομα για δήθεν υπερωριακή απασχόληση όταν υποβλήθηκε αίτημα στην Βουλή και έγινε συζήτηση στην Επ. Οικ.

Μόλις αρχίσαμε έλεγχο ενημερωθήκαμε από την Προεδρία ότι το αίτημα θα αποσυρθεί. Μετά, αντιληφθήκαμε ότι η πληρωμή είχε ήδη γίνει και έτσι ολοκληρώσαμε τον έλεγχο αφού η απόσυρση του αιτήματος ήταν άνευ αντικειμένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση