ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γενί Ντουζέν: Και «υπουργοί» του ψευδοκράτους έχουν διαβατήριο της ΚΔ

Οι 9 από τους 11 «υπουργούς» της υφιστάμενης «κυβέρνησης» είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Εκτός από τους Ερσίν Τατάρ και Ερσάν Σανέρ και οι 9 από τους 11 «υπουργούς» της υφιστάμενης «κυβέρνησης» είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού έχουν διαβατήριο και ταυτότητα της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των Τ/κ που έχουν την υπηκοότητα της ΚΔ είναι 160.0000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, που επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε χθες το βράδυ το ΡΙΚ, 120.000 Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ. Σημειώνοντας ότι η εφημερίδα Αλήθεια ανεβάζει τον αριθμό των Τ/κ με κυπριακό διαβατήριο και ταυτότητα σε 360.000 αναφέρει ότι επισήμως δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η υπηκοότητα δίδεται με βάση το δικαίωμά τους που πηγάζει από τις συμφωνίες του 1960 και αφορά όσους είναι αποδεκτό πως είναι κυπριακής καταγωγής και όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1974. Ωστόσο, προσθέτει, για όσους ήρθαν στο νησί ως πρόσφυγες μετά τον πόλεμο – όπως αναφέρεται στους έποικους – ή τα παιδιά από μεικτούς γάμους, γι’ αυτούς υπάρχει συζήτηση και η κυπριακή υπηκοότητα δεν τους παραχωρείται. Αναζητείται, προσθέτει, ο όρος ‘είσοδος στη χώρα από αναγνωρισμένα λιμάνια’ ή ‘γάμος σε μια αναγνωρισμένη χώρα’, υπενθυμίζοντας ότι η συντεχνία των τ/κ εκπαιδευτικών διεξάγει προσπάθεια για λύση αυτού του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση