ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γενί Σαφάκ: Αλπασρλάν το όνομα του 4ου γεωτρύπανου της Τουρκίας

Η Τουρκία έχει συμπεριλάβει το 4ο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της μετά το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Κανουνί

ΚΥΠΕ

Αλπαρσλάν είναι το όνομα που θα δοθεί στο 4ο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ με τίτλο «Το καλύτερο γεωτρύπανο στον κόσμο θα ονομαστεί Αλπαρσλάν» που γράφει ότι θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο Αλμπαρσλάν ήταν ο δεύτερος στη διαδοχή Σουλτάνος της Μεγάλης Σελτζουκικής Αυτοκρατορίας ο οποίος επέκτεινε σημαντικά την αυτοκρατορία του και την ισχύ του με μεγάλες νίκες απέναντι στους αντιπάλους του. Με την νίκη του Μαντζικέρτ απέναντι στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1071 κατοχύρωσε την κυριαρχία του στην Ανατολή. Οι νίκες του του έδωσαν τον τίτλο του «Αλπ Αρσλάν» που μεταφράζεται «ηρωικό λιοντάρι».

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ το υπερσύγχρονο πλοίο έβδομης γενιάς είναι ικανό να «τρυπήσει» έως και 12.200 μέτρα. Το πλοίο, που έχει πλήρωμα 200 ατόμων, μπορεί να μείνει σταθερό ακόμα και σε κύμα ύψους 7,3 μέτρων. Έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 41,7 μέτρα και βάθος 18,9 μέτρα. Οι δύο πύργοι ύψους 65 μέτρων του πλοίου έχουν ανυψωτική ικανότητα 1.750 τόνων.

Η Τουρκία έχει συμπεριλάβει το 4ο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της μετά το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Κανουνί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη συνεδρίαση της ομάδας AK Party την προηγούμενη μέρα, είπε ότι «προσθέσαμε το τέταρτο πλοίο μας στον στόλο γεώτρησης. Επιπλέον, αυτό το πλοίο, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι η έβδομη γενιά, το πιο σύγχρονο, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι ένα ολοκαίνουργιο πλοίο που θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση