ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:45
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον το ΑΚΕΛ

Βασική προτεραιότητα είναι η ευημερία των ανθρώπων σε μια κοινωνία ισότητας , με διαφύλαξη των φυσικών πόρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ θα απαιτήσει ένα πραγματικό πλάνο για την κλιματική αλλαγή και την ανταπόκριση των πλούσιων χωρών της ΕΕ με διάθεση πόρων και κάμψη των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και σε αυτό τον αγώνα θα καταθέσεις προτάσεις και θα συζητήσει απόψεις με περιβαλλοντικά κινήματα και οργανώσεις, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Κυπριανού τόνισε πως για το ΑΚΕΛ βασική προτεραιότητα είναι η ευημερία των ανθρώπων σε μια κοινωνία ισότητας , με διαφύλαξη των φυσικών πόρων και σεβασμό προς όλες τις μορφές ζωής, στο πλαίσιο αειφόρας οικολογικής ισορροπίας.

Ανέφερε πως αυτή είναι και η βασική διαφοροποίηση των θέσεων του ΑΚΕΛ από αυτούς που ερμηνεύουν, όπως είπε, τους όρους κατά το δοκούν και που συνειδητά ή ασυνείδητα αγνοούν τη ρίζα του προβλήματος και περιορίζονται σε ατομικο-ακτιβιστικού τύπου προσεγγίσεις.

«Με λύπη παρακολουθούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού να αγνοεί καθημερινά την ανάγκη για άμεσα περιβαλλοντικά μέτρα και όχι μόνο. Άδειες ανέγερσης οικοδομών σε χώρους ύψιστης περιβαλλοντικής προστασίας, γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία και αναπτύξεις χωρίς τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες» ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι για το κόμμα του ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο οικονομική ανάπτυξη, αλλά κοινωνική και πολιτιστική , ενίσχυση της ποιότητας ζωής και βελτίωση και ανάπτυξη του περιβάλλοντος σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν θα παραμείνει θεατής περιμένοντας να αποφασιστεί από κάποιους ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί κρίση, άξια σημασίας, και ότι μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και συλλογικές δράσεις θα αγωνιστεί προς επίτευξη των στόχων για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

H επικεφαλής του γραφείου περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει παγκύπρια εκστρατεία του κόμματος για την μείωση της πλαστικής σακούλας και θα διανεμηθούν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Μίλησε και για την κοινοβουλευτική δράση του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια που αφορά, μεταξύ άλλων την πρόταση νόμου για την απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στις εξορύξεις, τη συζήτηση για το δίκτυο 5G και τις επιπτώσεις τους, τις παράνομες αναπτύξεις και την βιοποικιλότητα με αφορμή και τη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Monsanto και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εταιρεία.

Σε σχέση με τα οικιακά απόβλητα και την ανακύκλωση η κ. Νικολάου είπε ότι η χώρα μας είναι πίσω στους ευρωπαϊκούς στόχους και πρέπει η κυβέρνηση να πει ξεκάθαρα τι προτίθεται να κάνει γι αυτό. Για τις ΑΠΕ ανέφερε ότι επίσης είμαστε σε χαμηλά επίπεδα και το βασικό ζήτημα στη χρήση φωτοβολταϊκών είναι να γίνεται επιχορήγηση όλων των οικιακών καταναλωτών και όχι να δίνονται άδειες μόνο σε μεγάλα πάρκα και μεγάλες εγκαταστάσεις.

Ευρωεκλογές

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτιμάται και αξιολογείται σε τοπικό επίπεδο στις τοπικές οργανώσεις και μετά στις επαρχιακές και ότι σε ανώτατο επίπεδο θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου στις 27 Ιουνίου και στην Κεντρική Επιτροπή στις 13 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X