ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

Συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας δημιουργούνται μόνο εάν και εφόσον λυθεί το Κυπριακό δήλωσε ο κ.Κυπριανού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αποκεντρωμένη Ομοσπονδία είναι ένα ανύπαρκτο θέμα που συζητούμε εδώ και δυο μήνες, καθώς ο Πρόεδρος δεν έχει δώσει περιεχόμενο στην πρόταση του, είπε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού , ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος να συζητήσει τα ουσιαστικά ζητήματα, τα οποία τίθενται μέσα από το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Σε χαιρετισμό του στο 24ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ, στη Λεμεσό, ο κ.Κυπριανού προειδοποίησε πως "εάν δεν διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, πολύ φοβούμαι ότι σιγά σιγά, ο κόσμος θα αρχίσει να νιώθει ανασφάλεια και θα αρχίσει να κάνει σκέψεις για να εγκαταλείψει το νησί".
 
Συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, συνέχισε, δημιουργούνται μόνο εάν και εφόσον λυθεί το Κυπριακό στα πλαίσια που καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Διεθνές Δίκαιο και οι Αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.
 
Μετά το ναυάγιο στο Κράνς Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ μας έδειξε το δρόμο τον οποίον θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για κατάληξη σε συμφωνία, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος "αντί να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, επέλεξε να αποπροσανατολίσει τους πάντες από την ουσία, ανοίγοντας ένα κλειστό θέμα, όπως ήταν οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης".
 
Αποτέλεσμα αυτού, είπε,  είναι "εδώ και δυο μήνες συζητούμε για ένα ανύπαρκτο θέμα γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει δώσει περιεχόμενο στην πρόταση του για αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, γιατί δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ποιο περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή του η αναφορά".
 
Χαρακτήρισε δε πρωτοφανή και πρωτόγνωρο για την Κυπριακή πολιτική ζωή να διατυπώνεται από τον ΠτΔ μια πρόταση "πρόχειρα και ανεύθυνα" και να ζητείται "από αυτούς που διαφωνούν" να πουν απόψεις για να συνδιαμορφωθεί αυτή η πρόταση.
 
"Όλα αυτά γίνονται γιατί, δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος να συζητήσει τα ουσιαστικά ζητήματα τα οποία τίθενται κάτω με το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ", ανέφερε ο κ. Κυπριανού και υποστήριξε ότι ο ΠτΔ "επιχειρεί  να ξεφύγει, μη γνωρίζοντας βέβαια ότι, και να καταφέρει να οδηγήσει τα πράγματα στην κατεύθυνση της αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα βρεθούν και πάλι μπροστά του".
 
Αυτό που τελικά επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, μέσα από τη τη διαιώνιση του παρατεταμένου αδιεξόδου "είναι να ερχόμαστε καθημερινά, όλο και πιο κοντά, στο όραμα του Ραούφ Ντεκτάς, που ήταν η οριστική διχοτόμηση του νησιού μας".
 
Διαμήνυσε δε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με αυτό και θα αγωνίζεται για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, μιας κοινής πατρίδας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων, "που έτσι πρέπει να την μετατρέψουμε, σε γη ειρήνης, σε γη σταθερότητας, όπου όλοι μαζί θα οικοδομούμε ένα καλύτερο μέλλον".
 
Στο χαιρετισμό του,  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη την τρίτη ηλικία που, όπως είπε, είναι το πιο μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας, γιατί έχει αντιδράσει πολύ πιο έντονα, από άλλες ομάδες πληθυσμού, "στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη - Συναγερμού".
 
"Μιας Κυβέρνησης κοινωνικά ανάλγητης, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα δε για τους συνταξιούχους, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα η κυπριακή κοινωνία", συμπλήρωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Τελικά ο Άντρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο κατζιάριδων ανθρώπων της Κύπρου και αυτό γιατί το κομμουνιστικό του κόμμα, ΑΚΕΛ ονομάζεται, έχασε τις προεδρικές εκλογές. Το γεγονός ότι πίεσε ένα τίμιο άνθρωπο να θέσει υποψηφιότητα αντί του ιδίου απέδειξε πόσα λίγα κότσια διαθέτει. Έβαλε ασπίδα άλλον γιατί γνώριζε εκ των προτέρων ότι αν έθετε υποψηφιότητα ο ίδιος θα έχανε εκ του ασφαλούς!!!

Τώρα, αυτό που του απέμεινε είναι να κάνει στείρα αντιπολίτευση χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη!

Είναι σε θέση ο μέγας Άντρος να μας πει αν μπορεί να λυγίσει την Τούρκικη αδιαλλαξία? Αν όχι ας σιωπήσει επιτέλους να μας ζαλίζει καθημερινά! Κατάντησε εφιάλτης κάθε μέρα να μας λέγει τα ίδια από ραδιοφώνου, τηλεοράσεως ή σε συγκεντρώσεις του κόμματος του! Αυτό θα πει κομμουνιστής, άμυαλος!

knak

Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι η καταστροφή αυτού του τόπου. Αντί να κρίνετε τι λέει ο καθένας βρίζετε! Οι βρισιές είναι για τους καφενέδες και τα γήπεδα. Αν δεν έχετε άποψη η ιδέα περί τίνος γράφεται και το μόνο που κάνετε είναι να βρίζετε, καλύτερα να πάτε πίσω στον καφενέ η στο γήπεδο από όπου ήλθατε και αφήστε την κριτική για πολιτικές ιδεολογίες για άλλους που καταλάβουν – και δεν τα γράφω σαν οπαδός του ΑΚΕΛ η άλλου κόμματος...

Yiannos

Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε συρρικνωθεί σαν κόμμα. Πάρε σαν τελευταίο παράδειγμα την Γερμανία όπου οι πολίτες αποφάσισαν να κάνουν στροφή στις απόψεις του και να ανεβάσουν τους πράσινους ψηλά. Επειδή όμως στην Κύπρο η ικανότητα σωστής σκέψης έχει από πολλού εκλείψει, ο αριστερός είναι ικανός να ψηφίσει ΑΚΕΛ και ο δεξιός ΔΗΣΥ, ακόμη και αν του κλέψουν το σπίτι, φτάνει να τους πεις ότι ο αντίπαλος του είναι φασίστας ή κομμουνιστής. Και αφού είναι έτσι και αφού ο Άντρος και ο κάθε Άντρος της πολιτικής μας, νιώθει ασφαλισμένος κομματικά με τα πρόβατα που τον ακολουθούν, τότε κάνουν παιχνίδι στην πολιτική ζωή του τόπου μας, γραβατωμένη με χιλιάδες πρόβατα να τον χειροκροτούν. Χαρείτε τους λοιπόν.

Ανώνυμος

Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, πως το ΑΚΕΛ με τόσα χρόνια εξουσίας ή και συνεξουσίας - μαζί με το ΔΗΚΟ, δεν έχει καταφέρει να λύσει το Κυπριακό; Οι δικαιολογίες πολλές. Η ουσία μια: Φανφάρες και πομπώδεις κενές ομιλίες για ευκολόπιστους.

Γιώργος

Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, διότι όπως φαίνεται δεν κατανοεί σημαντικές θέσεις που αφορούν το Κυπριακό. Άσε καλύτερα να μην ασχολείσε. «Those who know not that they know not, avoid them”.

ΧΧΧ
Διαβάστε όλα τα σχόλια (5) Διαβάστε λιγότερα σχόλια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X