ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

Συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας δημιουργούνται μόνο εάν και εφόσον λυθεί το Κυπριακό δήλωσε ο κ.Κυπριανού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αποκεντρωμένη Ομοσπονδία είναι ένα ανύπαρκτο θέμα που συζητούμε εδώ και δυο μήνες, καθώς ο Πρόεδρος δεν έχει δώσει περιεχόμενο στην πρόταση του, είπε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού , ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος να συζητήσει τα ουσιαστικά ζητήματα, τα οποία τίθενται μέσα από το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Σε χαιρετισμό του στο 24ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ, στη Λεμεσό, ο κ.Κυπριανού προειδοποίησε πως "εάν δεν διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, πολύ φοβούμαι ότι σιγά σιγά, ο κόσμος θα αρχίσει να νιώθει ανασφάλεια και θα αρχίσει να κάνει σκέψεις για να εγκαταλείψει το νησί".
 
Συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, συνέχισε, δημιουργούνται μόνο εάν και εφόσον λυθεί το Κυπριακό στα πλαίσια που καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Διεθνές Δίκαιο και οι Αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.
 
Μετά το ναυάγιο στο Κράνς Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ μας έδειξε το δρόμο τον οποίον θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για κατάληξη σε συμφωνία, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος "αντί να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, επέλεξε να αποπροσανατολίσει τους πάντες από την ουσία, ανοίγοντας ένα κλειστό θέμα, όπως ήταν οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης".
 
Αποτέλεσμα αυτού, είπε,  είναι "εδώ και δυο μήνες συζητούμε για ένα ανύπαρκτο θέμα γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει δώσει περιεχόμενο στην πρόταση του για αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, γιατί δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ποιο περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή του η αναφορά".
 
Χαρακτήρισε δε πρωτοφανή και πρωτόγνωρο για την Κυπριακή πολιτική ζωή να διατυπώνεται από τον ΠτΔ μια πρόταση "πρόχειρα και ανεύθυνα" και να ζητείται "από αυτούς που διαφωνούν" να πουν απόψεις για να συνδιαμορφωθεί αυτή η πρόταση.
 
"Όλα αυτά γίνονται γιατί, δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος να συζητήσει τα ουσιαστικά ζητήματα τα οποία τίθενται κάτω με το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ", ανέφερε ο κ. Κυπριανού και υποστήριξε ότι ο ΠτΔ "επιχειρεί  να ξεφύγει, μη γνωρίζοντας βέβαια ότι, και να καταφέρει να οδηγήσει τα πράγματα στην κατεύθυνση της αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα βρεθούν και πάλι μπροστά του".
 
Αυτό που τελικά επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, μέσα από τη τη διαιώνιση του παρατεταμένου αδιεξόδου "είναι να ερχόμαστε καθημερινά, όλο και πιο κοντά, στο όραμα του Ραούφ Ντεκτάς, που ήταν η οριστική διχοτόμηση του νησιού μας".
 
Διαμήνυσε δε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με αυτό και θα αγωνίζεται για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, μιας κοινής πατρίδας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων, "που έτσι πρέπει να την μετατρέψουμε, σε γη ειρήνης, σε γη σταθερότητας, όπου όλοι μαζί θα οικοδομούμε ένα καλύτερο μέλλον".
 
Στο χαιρετισμό του,  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη την τρίτη ηλικία που, όπως είπε, είναι το πιο μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας, γιατί έχει αντιδράσει πολύ πιο έντονα, από άλλες ομάδες πληθυσμού, "στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη - Συναγερμού".
 
"Μιας Κυβέρνησης κοινωνικά ανάλγητης, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα δε για τους συνταξιούχους, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα η κυπριακή κοινωνία", συμπλήρωσε. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X