ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος για μηδενικά: Δεν θα κερδίσουν τους ψηφοφόρους τους βρίζοντας το ΑΚΕΛ

Αφήνουμε Αναστασιάδη και Προδρόμου στην κρίση του λαού λέει ο γ.γ του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για μισές αλήθειες κατήγγειλε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τον Νίκο Αναστασιάδη μετά το βίντρο που προώθησρ ανασκευάζοντας τα μηδενικά. Όπως είπες δεν πείθει κανέναν ούτε μπορούν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να κερδίσουν τους ψηφοφόρους τους βρίζοντας και απαξιώνοντας το ΑΚΕΛ. Εκφράζοντας τη λύπη του για τις τοποθετήσεις του Προέδρου και του κυβερνητικού εκπροσώ9ου σημείωσε πως τους αφήνει στην κρίση των πολιτών

Αυτούσια η δήλωση:

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μας για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης έχει επιλέξει να χειριστεί το θέμα της δήλωσης του για τα «μηδενικά».

Αν ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε συγγνώμη και απέδιδε όλα όσα έχει πει σε ένα γλωσσικό ολίσθημα, το θέμα θα θεωρείτο λήξαν από εμάς. Το γεγονός όμως ότι επιχειρεί να το δικαιολογήσει, με τον τρόπο τον οποίο επιχειρεί, κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Τι επεδίωξαν να πουν χθες; Επεδίωξαν να πουν ότι το ΑΚΕΛ έχει διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του και έδωσαν στη δημοσιότητα επιλεκτικά ένα κομμάτι από αυτά τα οποία έχει πει.

Και σε αυτή την περίπτωση λένε μισές αλήθειες. Αμέλησαν να δώσουν το κομμάτι το οποίο άκουσε ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία και το οποίο παρέλασε τα δελτία ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών, στα δελτία ειδήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων.

Ο κ. Αναστασιάδης ήταν πολύ συγκεκριμένος. Είπε ότι «δεν μπορούν τα μηδενικά να κρίνουν τους άριστους ή αυτούς που αρίστευσαν». Και το έχει ακούσει ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία.

Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν πείθει με αυτά τα οποία έχει πει, επιχείρησε να διαχωρίσει την ηγεσία του ΑΚΕΛ από τον κόσμο του Κόμματος. Επιχειρώντας να παρέμβει στα εσωτερικά του Κόμματος, έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα απ’ ότι ήταν προηγουμένως.
Εγώ τον αφήνω στην κρίση όχι μόνο των ΑΚΕΛικών αλλά του συνόλου του κυπριακού λαού.

Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λόγος για τον οποίο οι ψηφοφόροι τους, τους γυρνούν την πλάτη δεν είναι γιατί τους ασκεί κριτική το ΑΚΕΛ. Ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν με τους ψηφοφόρους τους, με το να απαξιώνουν, να βρίζουν και να μηδενίζουν το ΑΚΕΛ και να υποτιμούν ταυτόχρονα τη νοημοσύνη του συνόλου του κυπριακού λαού.

Αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν με τους ψηφοφόρους τους, θα πρέπει να δουν πως καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά η οποία ξεφυτρώνει παντού και καθημερινά. Θα πρέπει να δουν πως επιλύουν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την καταπληκτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, τους πολλούς στην κυπριακή κοινωνία και να σταματήσουν να προστατεύουν και να προωθούν τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών.

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό πρόβλημα του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ. Ότι αντί να κατανοήσουν ποια είναι τα προβλήματα τα οποία προκαλούν την αντίδραση του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των συναγερμικών, επιχειρούν να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στο ΑΚΕΛ.

Θα επαναλάβουμε ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο και δεν πρόκειται να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλα αυτά τα οποία μας καταλογίζουν.

Θέλω να πω μια τελευταία κουβέντα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Δεν μας ξαφνιάζει που έκανε ένα βήμα περισσότερο από τον κ. Αναστασιάδη. Δεν μας αποκάλεσε μηδενικά, μας είπε ότι είμαστε κάτω από το μηδέν. Τον αφήνω στην κρίση των πολιτών και τον κ. Προδρόμου αλλά κυρίως τον κ. Αναστασιάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση