ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Με πολύ αργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στην Κύπρο

«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά»

ΚΥΠΕ

Οι εμβολιασμοί στην Κύπρο προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, δήλωσε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ανησυχία για το πώς εξελίσσονται τα ζητήματα γύρω από τα θέματα των εμβολιασμών, σημειώνοντας πως, “δεν είναι μόνο ο αρνητικός αντίκτυπος που υπάρχει λόγω των συζητήσεων που γίνονται, όχι με δική μας ευθύνη, ούτε με ευθύνη της κυβέρνησης, γύρω από τις παρενέργειες, τις οποίες έχει το εμβόλιο της AstraΖeneca σε ζωές των ανθρώπων”.

Μας ανησυχεί επίσης πολύ περισσότερο το γεγονός, πρόσθεσε, ότι οι εμβολιασμοί στην Κύπρο προχωρούν με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Ήδη κάποια εμβόλια από άλλες χώρες βρίσκονται σε πορεία αξιολόγησης και έγκρισης από την Ε.Ε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η κυβέρνηση επικαλείται το γεγονός, ότι η ΕΕ συντονίζει αυτή την προσπάθεια και ότι υπάρχει καταμερισμός αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι, όπως είπε, ότι “καλά η Μάλτα πώς έχει καταφέρει να εμβολιάσει τον πληθυσμό της, να ξεπεράσει τα προβλήματα της πανδημίας και να μπει σε πορεία αντιμετώπισης και των υπόλοιπων προβλημάτων;”.

Δηλαδή, όπως εξήγησε, των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην οικονομία, των προβλημάτων που προκαλούνται στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Κάλεσε την κυβέρνηση για ακόμα μια φορά, να δει ξανά πώς θα μπορούσε να προχωρήσει με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς στους εμβολιασμούς, απευθυνόμενοι και σε άλλες πηγές προμήθειας εμβολίων.

Ήδη κάποια εμβόλια από άλλες χώρες βρίσκονται σε πορεία αξιολόγησης και έγκρισης από την ΕΕ, όπως είπε, για αυτό, συνέχισε, “καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά διότι είναι οι προφανές ότι οι εμβολιασμοί είναι που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πανδημία”, συμπλήρωσε .

Πρόσθεσε ακόμη, πως οι εμβολιασμοί είναι εκείνοι που θα επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς, θα επιτρέψουν επιστροφή της οικονομίας στην ομαλότητα, αλλά πάνω από όλα επιστροφή της ζωής μας στην ομαλότητα και αντιμετώπιση όλων των υπόλοιπων παρενεργειών, οι οποίες υπάρχουν, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση