ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Μόνο ως αστείο ακούγεται η έκκληση του Προέδρου για ενότητα

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε χωρίς ουσία τις τριμερείς περιφερειακές συναντήσεις τις οποίες η Κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά μόνο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μόνο ως αστείο ακούγεται η έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει ευθύνη για να δημιουργήσει συνθήκες ενότητας, κάτι που δεν πράττει. Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε χωρίς ουσία τις τριμερείς περιφερειακές συναντήσεις τις οποίες η Κυβέρνηση αξιοποιεί επικοινωνιακά μόνο, ενώ σχολιάζοντας την παραίτηση Αρέστη είπε πως ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη.

Κυπριακό

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης σε εργοστάσιο στην περιοχή του Ιδαλίου και σε ερώτηση πώς μπορεί να βοηθηθεί το Κυπριακό με την περιφερειακή συνεργασία που αναπτύσσεται με το Ισραήλ με βάση και την τελευταία τριμερή συνάντηση και την ενεργότερη εμπλοκή των ΗΠΑ, ο κ. Κυπριανού είπε πως αυτή είναι και η απαίτηση μας. Όπως σημείωσε, αυτές οι τριμερείς θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι κάθε φορά να φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά και στη μετατροπή της χώρας μας σε γέφυρα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόσθεσε πως η συνάντηση αυτή καθώς και οι προηγούμενες δεν εξυπηρετούν ούτε στο ελάχιστο κανένα από τους δύο αυτούς σημαντικούς στόχους, αλλά αντιθέτως προκαλούν περισσότερες τριβές. Σημείωσε πως ο κ. Πομπέο μετέβη στο Ισραήλ για να στηρίξει την υποψηφιότητα Νετανιάχου και οι αναφορές δεν είχαν σχέση με την Τουρκία. «Είναι λυπηρό γιατί η Κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το καθετί επικοινωνιακά αντί να στραφεί στην ουσία και να δεν πως μπορούν αυτές να βοηθήσουν, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς επικοινωνιακά μπορεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να την κάνει να πιστέψει ότι γίνεται δουλειά ουσίας», είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι πολύ επιεικείς στην κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση και αν ήταν το ΑΚΕΛ στη θέση τους η κριτική θα ήταν ισοπεδωτική. Οσον αφορά την έκκληση για ενότητα του Προέδρου Αναστασιάδη είπε πως μόνο για αστείο ηχεί στα αυτιά τους.

Όπως είπε, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος λειτούργησε όπως ήθελε χωρίς να λαμβάνει κανένα υπόψη του. Φλέρταρε, είπε, με την ιδέα των δύο κρατών, συνομίλησε με εκατοντάδες άτομα για την ιδέα αυτή, προώθησε την πρόταση του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο αυτό, «και ξαφνικά μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση και ενόψει και των εκλογών θυμήθηκε τη λέξη ενότητα».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως η ενότητα μπορεί να οικοδομηθεί στη βάση ενός συγκεκριμένου πλαισίου θέσεων στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του Εθνικού και απ εκεί και πέρα χρειάζεται ένας ελάχιστος αλληλοσεβασμός και μια μεταξύ τους συνεννόηση. «Ο κ. Αναστασιάδης ενίοτε όποτε στριμώχνεται μας κατηγορεί ότι θέλουμε να προωθήσουμε τους τουρκικούς στόχους, ενίοτε μας κατονομάζει ως την πιο πατριωτική δύναμη όταν και εφόσον στηρίζαμε τη διαδικασία για λύση στο Κυπριακό», είπε, και πρόσθεσε πως έχει τεράστιες ευθύνες για να δημιουργήσει συνθήκες ενότητας κάτι που δεν το πράττει.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον ΔΗΣΥ να απαντήσει σε ποιον απευθύνεται και ποιον καλεί να σταματήσει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό στην ανακοίνωση του κόμματος για την 25η Μαρτίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Νίκος Αναστασιάδης εδώ και έξι χρόνια. Αυτόν εννοούν;», κατέληξε.

Παραίτηση Αρέστη

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Αρέστη, ο κ. Κυπριανού τη χαρακτήρισε ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον τρόπο που αντέδρασε η Κυβέρνηση στο θέμα του πορίσματος για τον Συνεργατισμό. Πρόσθεσε πως το πόρισμα εκείνο καταλήγει στα συμπεράσματα του βασιζόμενο σε πάρα πολλά έγγραφα και όχι μόνο στις καταθέσεις.

Όπως είπε, υπήρξε μια απαξίωση στα πρόσωπα που απάρτιζαν την Επιτροπή και συνεπώς το ελάχιστο που είχαν να πράξουν για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια τους ήταν να παραιτηθούν από θέσεις που τους είχε διορίσει αυτή η Κυβέρνηση. «Θεωρώ ότι ήταν μια πράξη αξιοπρέπειας αυτό που έχει πράξει ο κ. Αρέστη», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X