ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ντροπή το κυβερνών κόμμα να τιμά ανθρώπους που επιτέθηκαν στο Προεδρικό

Οι δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου

ΚΥΠΕ

Είναι ντροπή τέτοιες μέρες «όταν μνημονεύουμε ήρωες της Αντίστασης, την ίδια ώρα το κυβερνών κόμμα μαζί με το ακροδεξιό ΕΛΑΜ να τιμά ανθρώπους που επιτέθηκαν στο Προεδρικό στις 15 Ιουλίου 1974, έχοντας υπόψη τι συμβαίνει στα κατεχόμενα και στην Αμμόχωστο με την εντατικοποίηση των προκλήσεων και των παρανομιών της Τουρκίας», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Στεφάνου συναντήθηκε την Παρασκευή, στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «είχα την τιμή σήμερα να υποδεχθώ στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ μια ευρεία αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, μαχητών της αντίστασης όχι μόνο ενάντια στο φασιστικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄ το 1974 αλλά και ανθρώπων, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατίας της ΕΟΚΑ Β’, υπερασπιζόμενοι και βοηθώντας το νόμιμο κράτος να αντιμετωπίσει τη δολοφονική δράση της ΕΟΚΑ Β΄ του Γρίβα».

«Θέλαμε πρώτα από όλα να αποδώσουμε τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και τελικά τη χώρα μας από εκείνους που συνωμότησαν για να την καταστρέψουν όπως έπραξαν με το πραξικόπημα και την εισβολή», ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «στο πρόσωπο τους αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους τους πατριώτες δημοκράτες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το νόμιμο κράτος και τη δημοκρατία ενάντια στη τρομοκρατία της ΕΟΚΑ Β΄ αλλά και ενάντια στο πραξικόπημα».

Στη συνάντηση, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, άκουσε πολλές ιστορίες από αυτή την αντίσταση «και είναι εκεί που καταλαβαίνεις τόσο το μεγαλείο του ηρωισμού αυτών των ανθρώπων, όσο και τη θηριωδία των πραξικοπηματιών, οι οποίο δεν δίστασαν εν ψυχρώ να δολοφονήσουν αντιστασιακούς αλλά ακόμη και ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με την αντίσταση».

«Είναι ντροπή τέτοιες μέρες όταν μνημονεύουμε ήρωες της Αντίστασης, την ίδια ώρα το κυβερνών κόμμα μαζί με το ακροδεξιό ΕΛΑΜ να τιμά ανθρώπους που επιτέθηκαν στο Προεδρικό στις 15 Ιουλίου 1974, έχοντας υπόψη τι συμβαίνει στα κατεχόμενα και στην Αμμόχωστο με την εντατικοποίηση των προκλήσεων και των παρανομιών της Τουρκίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «έχω πει λοιπόν στους φίλους που είχα τη χαρά εκ μέρους του ΑΚΕΛ να υποδεχθώ στο οίκημα της ΚΕ του ΑΚΕΛ ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει μαζί τους να δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας αλλά και τον αγώνα για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι τι έγινε σε αυτό τον τόπο και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία». «Είναι μια οφειλή προς όλους όσοι αγωνίστηκαν και ειδικά σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «είναι μια υποχρέωση προς τις νεότερες γενιές που πρέπει να ξέρουν την ιστορική αλήθεια για να προσανατολίζονται σωστά στη δική τους ζωή αλλά και όταν αναλάβουν τα ηνία αυτού του τόπου να μπορέσουν να τον οδηγήσουν σε σωστά μονοπάτια. Όχι όπως έπραξαν κάποιοι στο παρελθόν και τελικά οδήγησαν τη χώρα μας στον γκρεμό».

«Είναι υπόσχεσή μας προς όλους αυτούς τους μαχητές της αντίστασης ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ακονίζει την ιστορική μνήμη ενάντια στη λήθη, η οποία τροφοδοτείται από το πέρασμα του χρόνου. Είναι δέσμευσή μας έναντι αυτών των ανθρώπων ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται και να καταγράφει την ιστορική αλήθεια ενάντια στη διαστρέβλωση που διάφοροι κύκλοι επιχειρούν και στην οποία συμμετέχει η δεξιά και η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «θέλουμε την βοήθεια σας για να καταγραφούν η ιστορία, η αντίδραση της αντίστασης ενάντια στην ΕΟΚΑ Β΄, στην Χούντα και στο Πραξικόπημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση