ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:18
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να λειτουργήσει με τρόπο εποικοδομητικό στο Κυπριακό

«Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι έχει διαμειφθεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της κ. Λουτ εδώ στην Κύπρο» δήλωσε ο κ. Κυπριανού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο ΓΓ  του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προέτρεψε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να λειτουργήσει με τρόπο εποικοδομητικό στο Κυπριακό και όχι με τρόπο που γκρεμίζει κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απαντούσε σε ερώτηση στο περιθώριο επίσκεψης του σε παζαράκι αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΕΔΟΝ στα πλαίσια της ετήσιας εκστρατείας «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2019» για τα πυρόπληκτα παιδιά της Αττικής.

«Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι έχει διαμειφθεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της κ. Λουτ εδώ στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι θα επανέλθει».

Ο κ. Κυπριανού συνέχισε λέγοντας ότι «παρακολουθώντας όμως τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται και από την Τουρκία, αλλά και από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη και την απογοήτευσή μας»

Διότι, ανέφερε, «αντί να επιχειρείται η δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος που θα επιτρέψει τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε επανάληψη των διαπραγματεύσεων, διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να παιχτεί ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Εκατέρωθεν. Δεν αναφέρομαι μόνο σε μια πλευρά».

Εμείς όμως, είπε, «ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το πως η δική μας πλευρά συμπεριφέρεται και απαιτούμε από τον κ. Αναστασιάδη να λειτουργήσει με τρόπο εποικοδομητικό και όχι με τρόπο που να γκρεμίζει κάθε γέφυρα επικοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «θα ήταν χρήσιμο για τον ίδιο να παρακολουθήσει παλιότερες δηλώσεις στις οποίες προέβαινε και να τις συγκρίνει με τις σημερινές. Τότε νομίζω θα εξάγει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος έχει μετακινηθεί και παρουσιάζεται σήμερα με τοποθετήσεις οι οποίες αντί να χτίζουν κατεδαφίζουν».

Στις δηλώσεις του για τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συγχάρηκε την ΕΔΟΝ για «την πολύ ωραία πρωτοβουλία την οποία έχει αναλάβει και μέσα από σειρά εκδηλώσεων έχει οργανώσει μια οικονομική εκστρατεία για τα παιδιά τα οποία έχουν πληγεί από τη φωτιά στο Μάτι, στην Ελλάδα».

«Αυτές τις μέρες η σκέψη μας δεν θα πρέπει να είναι μόνο στα παιδιά που έχουν πληγεί από τις φωτιές στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να είναι με όλα τα παιδιά του κόσμου τα οποία πλήττονται πρώτα απ’ όλα από πολέμους, από άλλες καταστροφές, στα παιδιά εκείνα τα οποία υποχρεώνονται να φεύγουν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον αλλού και δυστυχώς λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται από την ΕΕ αλλά και άλλες χώρες, χάνουν τη ζωή τους είτε στα νερά της Μεσογείου είτε αλλού», είπε.

Το μήνυμα των ημερών σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού είναι ότι «αν θέλουμε να έχουμε καλύτερο κόσμο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά τα παιδιά». Είναι, πρόσθεσε, «το μέλλον της ανθρωπότητας τα παιδιά. Τα παιδιά όλου του κόσμους και όχι μόνο τα Ελληνόπουλα και θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο πως αναπτύσσονται, στο πως τυγχάνουν προστασίας και στο πως εξαλείφονται όλα εκείνα τα αίτια τα οποία προκαλούν τέτοια ζημιά που πλήττει ανεπανόρθωτα τα ίδια τα παιδιά αλλά και τον ψυχικό τους κόσμο».

Πρέπει λοιπόν, σημείωσε, «να παλέψουμε για να επικρατήσει η ειρήνη στον πλανήτη, να παλέψουμε για την εξάλειψη της φτώχιας – όλα αυτά θα πρέπει να είναι προτεραιότητες - καθώς επίσης και η επικράτηση της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης». «Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον με αισιοδοξία και τη ελπίδα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για το σύνολο της ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέφερε ότι τα κάλαντα αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ διοργανώνονται κάθε χρόνο αφιερωμένα στα παιδιά άλλου λαού. «Φέτος επιλέξαμε να είναι στα πυρόπληκτα παιδιά της Αττικής», είπε. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση, προσθέτοντας ότι έχει συγκεντρωθεί ήδη «ένα ποσό σεβαστό το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει τη δική του συμβολή στην ανοικοδόμηση κυρίως υποδομών που αφορούν το παιδί στην περιοχή που πλήγηκε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X