ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ - Ζητά απόσυρση των αναφορών στο Ανώτατο και φορολόγηση υπερκερδών

Τι ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου

ΚΥΠΕ

Τη θέση του ΑΚΕΛ για απόσυρση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας των αναφορών στο Ανώτατο κατά των τριών νομοθετημάτων που μειώνουν τις φορολογίες σε ηλεκτρισμό και καύσιμα καθώς και την φορολόγηση των υπερκερδών ειδικά στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, επανέλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του από τη Γεροσκήπου.

Ο κ. Στεφάνου ο οποίος πραγματοποιεί την Τετάρτη περιοδεία στην περιοχή είπε ότι ότι η θέση του ΑΚΕΛ για απόσυρση των αναφορών «είναι κάτι που είναι επίκαιρο, και πρέπει να γίνει», αφού, όπως εξήγησε, «θα μειώσει το κόστος του ηλεκτρισμού και των καυσίμων και κατά συνέπεια αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και σε άλλα βασικά προϊόντα». Πρόσθεσε πως είναι κάτι που σήμερα γίνεται στην Ευρώπη και η Ευρώπη ολοένα και περισσότερο επεκτείνει αυτά τα μέτρα.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως είναι επίσης επίκαιρη η θέση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών. Υπάρχουν υπερκέρδη σήμερα, όπως είπε, «ειδικά στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», προσθέτοντας πως η «Κυβέρνηση δυστυχώς αρνείται να προχωρήσει στην φορολόγηση και είναι για αυτό το λόγο που το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει σχετικές προτάσεις Νόμου και εντός των ημερών θα τις καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων για να τεθεί και αυτό το ζήτημα».

Φορολόγηση των υπερκερδών για τη δημιουργία ενός ταμείου τα έσοδα του οποίου να αξιοποιηθούν για προγράμματα που θα στηρίξουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν την ανάγκη στήριξης από μέρους του Κράτους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εξήγησε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επεσήμανε επίσης πως εξαιτίας της ακρίβειας η Κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα για τους πρώτους 7 μήνες φέτος 850 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα έσοδα είναι από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών που βγαίνουν που ήδη πιέζονται πάρα πολύ εξαιτίας της ακρίβειας, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κοινωνία, είπε πως κάθε φορά που κάνουν περιοδεία και βλέπουν κόσμο το βασικό ζήτημα που εγείρεται είναι το θέμα της ακρίβειας και της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας που νιώθει σήμερα ο κόσμος εξαιτίας της ακρίβειας και των δυσοίωνων προοπτικών σε σχέση με τούτο το θέμα.

Εξάλλου, από την Γεροσκήπου όπου περιόδευσε, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ έδωσε πραγματική μάχη για να διατηρηθεί στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμος Γεροσκήπου. Γνωρίζετε, είπε, «ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο προέβλεπε ουσιαστικά την ενσωμάτωση της Γεροσκήπου στην Πάφο και εμείς αγωνιστήκαμε και ευτυχώς πετύχαμε σε συνεργασία με άλλα κόμματα και τοπικές δυνάμεις στην Γεροσκήπου να διατηρηθεί ο Δήμος Γεροσκήπου ως ο βασικός άξονας της ανάπτυξης στην περιοχή της ανατολικής Πάφου».

Επεσήμανε επίσης πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Δήμο Γεροσκήπου είναι σήμερα ευκαιρία να συζητήσουν με το δημοτικό συμβούλιο της Γεροσκήπου και οργανωμένα σύνολα για το πως θα οδεύσουν στην εφαρμογή του Νόμου πλέον για την δημιουργία του νέου Δήμου. Ο κ. Στεφάνου εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα τα οποία θα συζητήσουν και θα αναδείξουν σε μια προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση