ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ του ΑΚΕΛ: ΠτΔ και ΔΗΣΥ αντιμετωπίζουν το αρνητικό κλίμα με ακραίες συμπεριφορές

O κ. Κυπριανού είπε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποιες αντιδράσεις για τις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες όμως χαρακτήρισε «χλιαρές»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας κατήγγειλε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις εξελίξεις που όπως είπε, σίγουρα προκαλούν προβλήματα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων «αλλά κυρίως καταρρίπτουν και το επιχείρημα ότι θωρακίστηκε η ΑΟΖ της Κυπριακή Δημοκρατίας». Σε σχέση με τις αναφορές στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το αρνητικό κλίμα υιοθετώντας "ακραίες συμπεριφορές" και "ακροδεξιά επιχειρήματα".
 
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, στην οικία του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποιες αντιδράσεις για τις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες όμως χαρακτήρισε «χλιαρές». «Η ελπίδα μας και η ευχή μας είναι να υπάρξουν τέτοιες αντιδράσεις, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα» είπε. Ανέφερε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κατ’ επανάληψη θριαμβολογούσε, λέγοντας ότι οι τριμερείς συνεργασίες τις οποίες κάνουμε, η στενή συνεργασία που αναπτύσσεται με τις ΗΠΑ έχει θωρακίσει την ΑΟΖ». «Θα αναμένουμε λοιπόν από την Κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια τα οποία έλεγε όλον αυτό το τελευταίο διάστημα να βρει τρόπο να εφαρμοστούν στην πράξη» πρόσθεσε.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το τραγικό είναι ότι «η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά κατηγορώντας εμάς για απροθυμία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό». Συνέχισε, λέγοντας ότι πρέπει να σταλεί το ειλικρινές μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. «Εμείς ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα είναι αυτός, δηλαδή να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε έτοιμοι, όχι απλά και μόνο για να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις, αλλά και για να οδηγηθούμε σε λύση στο Κυπριακό εφόσον θα υπάρξει ανταπόκριση της Τουρκίας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου» είπε.
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος να κληθούν τα μέρη για διαπραγματεύσεις ή κάποια άτυπη συνάντηση την ώρα που η Τουρκία είναι παρούσα στην τουρκική ΑΟΖ, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «εμείς αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των χειρισμών της Κυβέρνησης». «Η Κυβέρνηση έλεγε λόγια μεγάλα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και ο Υπουργός Εξωτερικών ιδιαίτερα. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα μεγάλα λόγια να τα δούμε να υλοποιούνται στην πράξη» συμπλήρωσε.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αναφορές στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι προφανές ότι κάτω από την κατακραυγή της κοινής γνώμης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού νιώθουν μεγάλη πίεση. «Είναι εξόφθαλμος πλέον ο πανικός από τον οποίο διακατέχονται» είπε. Πρόσθεσε ότι η κατακραυγή είναι αποτέλεσμα των καθημερινών σκανδάλων, του ρεζιλέματος με τα χρυσά διαβατήρια, της κατάρρευσης του Συνεργατισμού και του απαξιωτικού τρόπου που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε την ερευνητική Επιτροπή και το πόρισμα για τον Συνεργατισμό, αλλά και του γεγονότος ότι δεν αντιμετώπισαν σωστά τους λανθασμένους χειρισμούς μικρής μερίδας του Αστυνομικού Σώματος για τις δολοφονίες.
 
«Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός αρνητικότατου κλίματος σε βάρος της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ» είπε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν «υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές, ακροδεξιά επιχειρήματα και χρησιμοποιώντας και ψεύτικες ειδήσεις» τις οποίες οι ίδιοι κατασκευάζουν. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Κιζίλγιουρεκ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι κινδυνεύει η Κύπρος από τον Νιγιαζί Κιζίλγιουρεκ. Ένας άνθρωπος ο οποίος ζει στις ελεύθερες περιοχές εδώ και 31 χρόνια, είναι καθηγητής πανεπιστημίου, άνθρωπος ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί υπέρ της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ένας άνθρωπος συνεπής στην ελληνοτουρκική φιλία, από έναν τέτοιον άνθρωπο κινδυνεύει η Κύπρος δηλαδή; Αστεία πράγματα» ανέφερε.
 
Είπε ακόμη ότι λυπάται γιατί «κάτω από τον πανικό ο οποίος τους έχει καταβάλει, ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Νεοφύτου υποβιβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής στον τόπο μας». Πρόσθεσε ότι ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται με έναν συγκεκριμένο τρόπο έναντι όλων αυτών των χειρισμών της Κυβέρνησης, η Κυβέρνηση επιλέγει να επιτίθεται μόνο στο ΑΚΕΛ «με αυτόν τον ακραίο, τον ακροδεξιό τρόπο που επιλέγει να τοποθετείται». «Δικαίωμά τους, επαναλαμβάνω όμως ότι εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο. Ας τον βαδίσουν μόνοι τους» ανέφερε.
 
Ερωτηθείς για χθεσινή αναφορά του Πρόεδρου ότι στο ΑΚΕΛ δεν ζήτησαν ακόμα συγγνώμη από τους 13 ήρωες του Μαρί, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που ζήτησε συγνώμη σε σχέση με τις δολοφονίες και εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών, ο κ. Κυπριανού απάντησε λέγοντας ότι είναι «πολύ κοντή η μνήμη του κ. Αναστασιάδη. Αν έμπαινε στον κόπο να παρακολουθήσει τί έλεγε τότε ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ θα έβλεπε ότι από τις πρώτες στιγμές είχαμε ζητήσει συγγνώμη για εκείνο το τραγικό ατύχημα». Συνέχισε, λέγοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης περίπου θεωρεί ότι έκανε χατίρι στις οικογένειες των θυμάτων, γιατί τους απολογήθηκε ‘από τη στιγμή που είναι αλλοδαπές’ είπε». «Ε αυτό και αν είναι ρατσισμός, να μου επιτρέψετε να πω. Και είναι κρίμα γιατί αυτό λέχθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση