ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Στο πλευρό των Κοινοτήτων Καλαβασού για εργοστάσια ασφάλτου

Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με τον Κοινοτάρχη της περιοχής

ΚΥΠΕ

Στο πλευρό των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Καλαβασού, στο θέμα της μεταφοράς εργοστασίου ασφάλτου, τάχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Κοινοτάρχη Καλαβασού, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, στη Λευκωσία, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι αντήλλαξαν απόψεις «αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρχει πρόθεση από μέρους της Κυβέρνησης να μεταφέρει τα εργοστάσια ασφάλτου στην περιοχή της Καλαβασού, μια περιοχή η οποία ήδη είναι πολύ βεβαρημένη με άλλα εργοστάσια βαριάς οχληρίας».

Αφού ανέφερε ότι «η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη» σημείωσε πως «θα πρέπει να γίνει μία μελέτη από την Πολεοδομία η οποία θα υποδείξει μια περιοχή που θα είναι μακριά από οικιστικές ζώνες σε κάθε επαρχία, όπου να ανεγείρονται βιομηχανίες βαριάς οχληρίας. Διαφορετικά κάθε λίγο θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα με παρόμοια ζητήματα».

Πρόσθεσε πως «είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Καλαβασού. Θεωρούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής, δίχως να υπάρχει η οποιαδήποτε μόλυνση του περιβάλλοντος και δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα σε μια περιοχή και να το μεταφέρει σε άλλη» και σημείωσε πως «οι λύσεις πρέπει να είναι ριζικές και αυτό θα προκύψει μόνο εάν και εφόσον εξευρεθεί μια περιοχή σε κάθε επαρχία στην οποία θα ανεγείρονται βιομηχανίες βαριάς οχληρίας, μακριά από οικιστικές περιοχές».

Ο Άντρος Κυπριανού είπε επίσης ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι πως «θα πρέπει κάποτε επιτέλους να ξεκινήσει η ετοιμασία του σχεδίου νήσου. Δηλαδή να υπάρχει ένας πολεοδομικός σχεδιασμός για ολόκληρο το νησί, για το ποιες αναπτύξεις θα γίνονται, έτσι ώστε να γνωρίζει ο καθένας που θα αγοράσει γη για να κτίσει την βιομηχανία του ή που θα αγοράσει οικόπεδο για να κτίσει το σπίτι του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε πως «είμαστε στο πλευρό των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Καλαβασού όπως και στο πλευρό των κατοίκων του Δαλιού αλλά και της περιοχής Μιτσερού για να αντιμετωπιστούν ριζικά αυτά τα ζητήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση