ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:09
 

Για ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας στο εξωτερικό μίλησε ο Συλλούρης

Η αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων αρωγός για ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας στο εξωτερικό δήλωσε ο κ.Συλλούρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αδιαμφισβήτητα, η στροφή στην παραγωγή, καθώς και η αξιοποίηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, δύνανται να αποτελέσουν σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά μας, ως κράτος, για περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, ο κ. Συλλούρης είπε πως «ο Σύνδεσμος, βασισμένος στην εργατικότητα και δημιουργικότητα των μελών του, κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα στον τόπο μας», προσθέτοντας ότι «η ποιοτική αναβάθμιση της επισιτιστικής, ξενοδοχειακής και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας, αποδεικνύεται κυρίως από τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων ξένων επισκεπτών, που έχουν καταγραφεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους».

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι συνεχείς επιτυχίες των εθνικών ομάδων μαγειρικής στις διεθνείς συναντήσεις γαστρονομίας, αποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι αρχιμάγειρες εκπροσωπούν τη χώρα μας επάξια στο εξωτερικό, χάρη στις άριστες επαγγελματικές τους δεξιότητες».

«Επ’ αυτού, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρόσφατη επιτυχία της εθνικής ομάδας μαγειρικής και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην κατηγορία ‘Κρύο τραπέζι’ στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο.

Διακρίσεις, όπως η συγκεκριμένη, δημιουργούν ένα θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο μάγειρες, παραγωγοί, όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καταστούν πρεσβευτές των κυπριακών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και προώθηση των αγαθών του τόπου», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως έχουν τα μέσα, τις τεχνικές, την ευρηματικότητα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, προκειμένου να αναδείξουν τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X