ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Cyprus Confidential: Ζήτησε προετοιμασία εδάφους για εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ

Ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των ερευνών που γίνονται για παράβαση των κυρώσεων

ΚΥΠΕ

Για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων αναφορικά με τη βελτίωση του πλαισίου παρακολούθησης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και για την πορεία των ερευνών που γίνονται για παράβαση των κυρώσεων, ενημερώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας με τη σειρά του ότι «ζήτησε τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων από χώρα που έχει μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη σε αυτά τα θέματα».

Στην σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου και Οικονομικών Μακής Κεραυνός, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πορεία της υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στις 28 Ιουνίου αναφορικά με τη βελτίωση του πλαισίου παρακολούθησης των κυρώσεων, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Κύπριους και κυπριακές εταιρείες».

Είπε ακόμη ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των ερευνών που γίνονται για παράβαση των κυρώσεων είτε από καταγγελίες που έχουν γίνει είτε μέσω της ΜΟΚΑΣ είτε από τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι ΗΠΑ, αλλά και από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταίως από τους δημοσιογράφους της ICIJ (της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων)».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη ότι «ζήτησε τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων από χώρα που έχει μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη σε αυτά τα θέματα και ζήτησε από τους αρμόδιους να διευκολύνουν και να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να έρθουν αυτοί οι εμπειρογνώμονες να συνδράμουν στις αστυνομικές έρευνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση