ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για νέο αγώνα μίλησε στους φοιτητές του King's College ο Τατάρ

Ο τ/κ «λαός» δεν θα αποδεχθεί ποτέ την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης

ΚΥΠΕ

Ο τ/κ «λαός» δεν θα αποδεχθεί ποτέ την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον νέο «πολιτικό του αγώνα» μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι «στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην ομιλία του Τ/κ ηγέτη στο King's College του Λονδίνου, μετά από πρόσκληση της τ/κ φοιτητικής κοινότητας, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι φοιτητές του πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο συνέδριο «θα κατανοήσουν καλά τις αδικίες που υπέστη ο τουρκοκυπριακός λαός και τον αγώνα του και θα τον στηρίξουν σε αυτόν τον αγώνα». Δήλωσε δε υπερήφανος που απευθύνεται στους φοιτητές του King's College.

Είπε ότι «δύο κράτη μπορούν να συνεργαστούν, να μοιραστούν τους πόρους και να δημιουργήσουν μια ειρηνική βιώσιμη δομή στην περιοχή» κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν προτείνει μια «νέα κυρίαρχη ισότιμη πολιτική που βασίζεται σε δύο κράτη».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι «η τδβκ, μαζί με την Τουρκία, προστατεύει τα δικαιώματά της και δεν θα επιτραπούν μονομερή βήματα στην περιοχή». Η Τουρκία, συνέχισε, προστατεύει τα δικαιώματα του τ/κ «λαού» στην περιοχή και διασφαλίζει την ασφάλειά του.

Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, Κοράι Ερτάς, ενώ παρών ήταν και ο αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, Τσιμέν Κεσκίν.

Συνάντηση με Τουρκική Αστυνομική Ένωση

Ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση στο κτίριο της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους με εκπροσώπους της Τουρκικής Αστυνομικής Ένωσης (ΤΡΑ), της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου και τον πρόεδρο της ένωσης, Ερέν Εμίν.

Οι Τ/κ, είπε ο Τατάρ, δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε κάθε τομέα και σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους στον κόσμο και επέστησε την προσοχή στη σημασία της προβολής των Τουρκοκυπρίων σε επιχειρηματικούς τομείς και διοικητικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση