ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για «ντροπιαστική, φιλο-ελληνοκυπριακή στάση» της ΕΕ, κάνει λόγο ο Σανέρ

Υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει ιστορικό λάθος

ΚΥΠΕ

Για «ντροπιαστική, φιλο-ελληνοκυπριακή στάση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει ιστορικό λάθος αν νομίζει ότι με το να απειλήσει, θα σπρώξει την «τδβκ» και την Τουρκία προς τα πίσω από το να κάνουν τα «σωστά» βήματα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Σανέρ υποστήριξε, επίσης, ότι είναι ντροπή που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις λόγω της απόφασης που λήφθηκε από την «κυβέρνηση» να επιτρέψει στα Βαρώσια να είναι ανοικτά, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η ΕΕ αφήνει στην άκρη τις αρχές της, που είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεχίζει τη στάση της υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς και κατά του τουρκοκυπριακού λαού», είπε.

Η ΕΕ, "η οποία προσπάθησε να λάβει θέση εναντίον της Τουρκίας λόγω της απόφασης που πήρε η «κυβέρνηση», με ψήφο εμπιστοσύνης από το «κοινοβούλιο», πρέπει να γνωρίζει ότι τα Βαρώσια είναι μέρος της χώρας μας και εμείς είμαστε αυτοί που θα τα ανοίξουμε", ισχυρίστηκε.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, η ΕΕ "μη τηρώντας καμία από τις υποσχέσεις της προς τους Τουρκοκύπριους", προσπάθησε να απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις λόγω της απόφασης της «κυβέρνησης» της «τδβκ» να συνεχίσει να ανοίγει το κλειστό Βαρώσι, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Είναι μια ντροπιαστική, φιλο-ελληνοκυπριακή στάση», υποστήριξε.

Λέγοντας ότι αυτό που έγινε στα Βαρώσια είναι σύμφωνα με το νόμο και προς όφελος της ανθρωπότητας, είπε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι να απειλήσει την Τουρκία ή να εμποδίσει την τουρκοκυπριακή πλευρά να λάβει τα «σωστά» μέτρα, αλλά να πείσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για να δει τις πραγματικότητες στο νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση