ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Για το Κυπριακό ενημέρωσε μέλη της ΠΑΔΕΕ ο Γ. Λιλλήκας

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν απογοήτευση για την ανομοιογενή και αποδυναμωμένη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για την παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος ενημέρωσε μέλη της αντιπροσωπίας της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Λιλλήκας, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία για τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε και στην ανάγκη άσκησης πιέσεων από τη διεθνή κοινότητα προς τη γείτονα, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο της ομογένειας σ’ αυτά τα πλαίσια.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Τορναρίτης και τα μέλη της Επιτροπής, Ελένη Σταύρου και Μιχάλης Σοφοκλέους, Κωστής Ευσταθίου και Χρίστος Χρίστου, οι οποίοι αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση, στις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης της φωνής της ομογένειας μέσω της στενότερης συνεργασίας της με τις Κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια της Κύπρου και της Ελλάδας και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν ποικιλοτρόπως προς αυτή την κατεύθυνση, προστίθεται.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΔΕΕ επανέλαβαν την προσήλωσή τους στην προώθηση των θέσεων της Κύπρου και της Ελλάδας στις Κυβερνήσεις των χωρών όπου δραστηριοποιείται η ομογένεια, ιδιαίτερα όσον αφορά σε ζητήματα προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας των δύο χωρών έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, η οποία διαχρονικά αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν απογοήτευση για την ανομοιογενή και, ως εκ τούτου, αποδυναμωμένη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο απέναντι στην Τουρκία, όσο και σε άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που, όπως εκτίμησαν, αποδυναμώνει και την ίδια την Ένωση γενικότερα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Της αντιπροσωπίας ηγείται ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, Peter Katsambanis και σ’ αυτή συμμετέχουν ο Α’ Αντιπρόεδρος, Leonidas Raptakis, η Β’ Αντιπρόεδρος, Effie Triantafyllopoulos και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, John Pandazopoulos, Steve Georganas, Stephan Pappas, Labi Kousoulis και Eleni Petinos.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X