ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί δεν στηρίζει Χριστοδουλίδη ο Πετρίδης - Τι τον ενόχλησε

Το να λες άλλα και να κάνεις άλλα είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό μπορεί να υπάρξει, ανέφερε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής και την Μαρίνα Οικονομίδου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, αναφέροντας ανοιχτά τις θέσεις του σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν στον ΔΗΣΥ, την υποψηφιότητα Αβέρωφ και την παραίτηση από το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τη συνέντευξη, αφορά στις τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Πετρίδη σχετικά με τη μη στήριξη του στο πρόσωπο του Χριστοδουλίδη -ή την ξεκάθαρη στήριξη στον Αβέρωφ - με την έντονη τοποθέτηση του στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Συγκεκριμένα και σε ερώτηση σχετικά με την έντονη τοποθέτησή του στο Πολιτικό Γραφείο ανέφερε πως «Μία από τις αρχές που πρέπει να έχεις στην πολιτική είναι να λες την άποψή σου και να εκφράζεσαι με ειλικρίνεια και όπως νιώθεις, ιδιαίτερα σε σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν πρωτίστως με τον τόπο και δευτερευόντως με την παράταξή σου. Αλλιώς δεν αξίζει να είμαστε πολιτικά όντα.»

Εν συνεχεία δήλωσε πως ήρθαν σε ρήξη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για ένα θέμα που δεν αφορούσε τις κυβερνητικές πολιτικές προσθέτοντας πως ο «καθωσπρεπισμός» -εννοώντας ότι πρόσωπα της ίδιας πολιτικής παράταξης πρέπει να παρουσιάζονται χωρίς διαφωνίες- δεν είναι στο DNA του.

Αυτό που ενόχλησε όμως περισσότερο τον Υπουργό Οικονομικών ήταν η απουσία ξεκάθαρης θέσης από πλευράς Χριστοδουλίδη αναφερόμενος στο γεγονός πως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωνε «με απόλυτη ειλικρίνεια» πως δεν τον ενδιαφέρουν οι εκλογές.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Με ενόχλησε η γραπτή τοποθέτηση στο Πολιτικό Γραφείο, αλλά και αυτό που τον άκουσα στην τηλεόραση να διαβεβαιώνει «με απόλυτη ειλικρίνεια» ότι δεν τον απασχολούν οι εκλογές, ενώ γνωρίζω πολύ καλά ότι κάνει κανονική, εδώ και αρκετό καιρό, προεκλογική εκστρατεία. Το να λες άλλα και να κάνεις άλλα είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό μπορεί να υπάρξει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση