ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί παραιτήθηκε ο Πάλμας

Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους ωστόσο συνδέεται με τη στενή σχέση που έχει με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Βασίλης Πάλμας όταν γνωστοποίησε την απόφαση παραίτησής του από το κυβερνητικό σχήμα. Η φημολογία παραίτησής του διακινείτο εδώ και καιρό στο παρασκήνιο, καθώς ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει στον στενό του περίγυρο πως στο ενδεχόμενο που ο Νίκος Χριστοδουλίδης διεκδικήσει στις προεδρικές εκλογές του 2023, ο ίδιος προσωπικά θα συμπαραταχθεί μαζί του και θα προσπαθήσει να πείσει τη Δημοκρατική Παράταξη να τον στηρίξει. Υπήρχαν βεβαίως και οι φήμες πως ο Βασίλης Πάλμας είχε αναλάβει τον προεκλογικό του Νίκου Χριστοδουλίδη καθώς εκ της πείρας του ξέρει να κάνει εκλογές. Κάτι βεβαίως που δεν επιβεβαιώνεται. 

Αυτό που λέγεται το τελευταίο διάστημα είναι πως το κλίμα είχε βαρύνει ιδιαίτερα για τον ίδιο αλλά και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης που δεν βγήκαν να στηρίξουν ανοικτά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και που έχουν καλές σχέσεις με τον τέως υπουργό Εξωτερικών. Στον ΔΗΣΥ θεωρούν πως στελέχη της ΔΗΠΑ, έχουν αξιοποιήσει πλήρως την καλή σχέση που έχουν με τον Πρόεδρο, αλλά και τα αξιώματά τους για να ενισχύσουν το κόμμα τους, ωστόσο ουδέποτε έβαλαν πλάτη όπως λένε για να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται και το ψυχρό κλίμα που επικρατεί. Από πλευράς καρογιανικών στελέχων σημειώνεται πάντως πως η στήριξη που έδωσαν προσωπικά στον Νίκο Αναστασιάδη δεν είναι κληρονομική. Ούτε δεδομένη για τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης, που να συνδέεται με την εσωκομματική κόντρα που υπάρχει στον ΔΗΣΥ.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση