ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιολίτη: Δεν κουκουλώθηκε η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου

Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι ξεχωριστή, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης

ΚΥΠΕ

Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.
 
«Ακούω και διαβάζω πολλά για την υπόθεση της κας Άντρης Ελευθερίου, δυστυχώς τα περισσότερα ανυπόστατα και επιζήμια για μελλοντικές υποθέσεις» αναφέρει η κ. Γιολίτη σε γραπτή της δήλωση.
 
Συμπληρώνει πως η Άντρη Ελευθερίου «πολύ καλά έκανε και προχώρησε στην καταγγελία και τη συγχαίρω ξανά. Βρήκε το σθένος και έσπασε τη σιωπή και έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, χωρίς δεύτερη σκέψη και πάλι θα ενθάρρυνα την κα Ελευθερίου να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως συνεχίζω να ενθαρρύνω και όλα τα άλλα θύματα και συνεχίζω να εκφράζω την αδιάλειπτη στήριξη της πολιτείας και εμένα προσωπικά».
 
Η Υπουργός λέει ακόμη πως επικοινώνησε με την κ. Ελευθερίου και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για άλλη μια φορά, προσθέτοντας πως «είναι με τη δική της συμβολή που καταφέραμε να σπάσουμε την ομερτά της σιωπής».
 
«Κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι η Σοφία Μπεκατώρου προέβη στη δική της καταγγελία, έστω και αν το αδίκημα είχε παραγραφεί στην Ελλάδα», λέει η κ. Γιολίτη.
 
«Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της κας Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη. Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι ξεχωριστή και με αυτό τον τρόπο εξετάζεται από την Αστυνομία. Ας υπερασπίσουμε το Κράτος Δικαίου και ας αφήσουμε του Θεσμούς του να λειτουργήσουν απερίσπαστα» συμπληρώνει.
 
Εξάλλου, σημειώνει πως η ίδια δεν εμπλέκεται στις αστυνομικές έρευνες, ούτε και στις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας «είναι υποχρέωση μου όμως να ενθαρρύνω τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες  και να παρέχω την απαραίτητη πολιτική στήριξη μέσω της προώθησης συγκεκριμένων νομοθετημάτων που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο δίχτυ προστασίας προς τα θύματα»
 
Εντός της ημέρας η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήγει η Υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση