ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιώργος Κολοκασίδης: Ισχυρή ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για κόστος ηλεκτρισμού

Η εισήγησή του για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εξέδωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

''Ενώ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στα ύψη η Κυβέρνηση έχει προβεί σε ακύρωση της μείωσης στο ΦΠΑ, την οποία είχε εισαγάγει από 19% στο 9%. Προφανώς, διότι έχει ένα δυσθεώρητο κρατικό δανεισμό ο οποίος κινδυνεύει να εκτροχιαστεί και τις κυβερνητικές σπατάλες που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκρατήσει. Ως εκ τούτου θεωρεί ότι δεν μπορεί να επωμιστεί τη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού που συνεπάγεται ο συνεχιζόμενος μειωμένος ΦΠΑ. Όμως οι σημερινές ειδικές συνθήκες εξακολουθούν να επιτάσσουν έκτακτη ισχυρή ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει την ισχύ του μέτρου όπως άλλωστε υιοθέτησε, μεταξύ άλλων, και η Γερμανία.

Υπαλλακτικά εισηγούμαι όπως προχωρήσει σε γενναιόδωρη επιδότηση της βασικής οικιακής κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που με βάση επιστημονικές μελέτες θα κριθεί απαραίτητη για τη διαβίωση κάθε νοικοκυριού. Για κατανάλωση πέραν της βασικής θα ισχύσει υψηλότερη τιμή όπως διαμορφώνεται με βάση την τιμολογιακή πολιτική της ΑΗΚ. Αυτό το μέτρο θα ελαφρύνει ουσιαστικά τα ευάλωτα νοικοκυριά και παράλληλα θα ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Σε ό, τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας επισημαίνεται ότι η Κύπρος παραμένει ουραγός στην ΕΕ. Η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων , όπως π.χ. της ενημέρωσης του κοινού για απλά μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν για την εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απουσία τέτοιας ενημέρωσης διατηρεί την Κύπρο, αναλογικά, στους συγκριτικά ψηλότερους καταναλωτές ενέργειας στην Ευρώπη. Μπράβο μας!''

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση