ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πέντε άξονες ενημέρωσης στις χωριστές συναντήσεις Προέδρου-κομμάτων

Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα

Newsroom K

Για τις χωριστές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων και τα αντικείμενα των συζητήσεων, τοποθετήθηκε την Παρασκευή (25/10) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου με δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και με τα υπόλοιπα κόμματα, σε μια προσπάθεια επίτευξης της απαιτούμενης συναίνεσης σε κρίσιμα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως οι κρίσιμες προωθούμενες μεταρρυθμίσεις εστιάζονται γύρω από πέντε άξονες, και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιζητεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ««ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αυτές τις μέρες συναντήσεις με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και άλλες σημαντικές προτάσεις πολιτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρέπει να προωθηθούν σήμερα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην προωθούμενη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης «με τον εκσυγχρονισμό, τις ριζικές αλλαγές και την ενίσχυση των δικαστηρίων, με απτό αποτέλεσμα την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ως επίσης και στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την οποία επεσήμανε πως βρίσκεται στο στάδιο της λήψης αποφάσεων. Γνώμονας όπως υποστήριξε ο κ. Προδρόμου «η ενίσχυση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποτελεσματικότητας των τοπικών Αρχών και, βεβαίως, την παροχή καλύτερων και περισσότερων υπηρεσιών προς τους δημότες».

Αναφορά και στο νέο Επενδυτικό Νόμο που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως η συζήτηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, περιστρέφεται γύρω από τα νομοσχεδίων που έχουν επανακατατεθεί στη Βουλή, «αφού έχουν ενσωματωθεί εισηγήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αλλαγές που προέκυψαν από τις σχετικές διαβουλεύσεις στον διάλογο που προηγήθηκε» όπως ανέφερε.

Εν συνεχεία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δημιουργία και λειτουργία του Υφυπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας, το οποίο όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε « θα συμβάλει στη συγκροτημένη και καλύτερη προώθηση όλων των σχετικών πολιτικών και ριζοσπαστικών αλλαγών στον νευραλγικής σημασίας για την εποχή μας τομέα της ψηφιακής οργάνωσης της κοινωνίας, της ψηφιακής οικονομίας, αλλά και της έρευνας και των εφαρμογών της, καθώς και της καινοτομίας».

Αναφορά από τον κ. Προδρόμου και για τον Επενδυτικό Νόμο, ο οποίος κατατίθεται στη Βουλή αφού προηγουμένως έλαβε την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση του. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως ο εν λόγω Νόμος θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες από τον Υπουργό Εσωτερικών και με τον οποίον «το κράτος θα γίνει πιο φιλικό και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία που συχνά είναι ανασχετικός παράγοντας για τις επενδύσεις» ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Προσέθεσε παράλληλα πως «θα ξεπεραστεί ο κατακερματισμός των αδειοδοτικών Αρχών και θα μπορούν όσες επενδύσεις, στη βάση κριτηρίων, κρίνονται σημαντικές να επισπεύδονται και να διεκπεραιώνονται σε κεντρικό επίπεδο, σε μια ενιαία βάση εξυπηρέτησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X