ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:52
 

Η Αγκυρα αντέδρασε στο ανακοινωθέν της Συνόδου Med 7

«Νέο παράδειγμα για την απόσταση που τηρούν ορισμένες χώρες της ΕΕ από τη δικαιοσύνη και την εποικοδομητική στάση», δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοινωθέν σχετικά με τη Σύνοδο Med7, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Με το νέο ανακοινωθέν η Άγκυρα αντιδρά στο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα στο τέλος της συνόδου. «Οι τοποθετήσεις που περιέχονται στην κοινή δήλωση αποτελούν ένα νέο παράδειγμα για την απόσταση που τηρούν ορισμένες χώρες της ΕΕ από την δικαιοσύνη και την εποικοδομητική στάση», τονίζει η Άγκυρα.

Στη συνέχεια, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει τα εξής: «Το γεγονός ότι στο ανακοινωθέν αναγνωρίζονται οι λεγόμενες προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς για την διαδικασία διευθέτησης του κυπριακού και υποστηρίζονται οι μονομερείς δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτουν ότι η Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται την ιδιότητα μέλους στην Ε.Ε.»

Η Άγκυρα στέλνει στις εμπλεκόμενες πλευρές το εξής μήνυμα: «Δεν πρέπει να αγνοείται ότι ο κύριος λόγος για την αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο, το 2017, υπήρξε το γεγονός ότι η ε/κ πλευρά είναι ασυμβίβαστη και θεωρεί τον εαυτό της ως μοναδικό ιδιοκτήτη του νησιού και τον τ/κ λαό ως μειονότητα. Το γεγονός ότι στο ανακοινωθέν δεν γίνεται αναφορά στα νόμιμα δικαιώματα των Τ/κ στους φυσικούς πόρους του νησιού αποδεικνύει ότι συνεχίζεται αυτή η λανθασμένη νοοτροπία. Η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητά της για την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων για την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/κ».

Ας σημειωθεί ότι παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο, στο τέλος νέου ανακοινωθέντος, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για την υπεράσπιση των «δικαιωμάτων» της τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X