ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αναφορά ΠτΔ στην «κυρία που φωνασκούσε» και η απάντηση της ΠΕΟ

Ο Πρόεδρος δείχνει και την αντίληψή του για τις γυναίκες, ανέφερε σε δηλώσεις της η γ.γ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους χαρακτηρίζοντας το περιστατικό λυπηρό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η ψεσινοβραδινή αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην «κυρία που φωνασκούσε» στην παναπεργία για την ΑΤΑ, φωτογραφίζοντας την Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ, κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους, με στελέχη του ΑΚΕΛ, της ΠΕΟ αλλά και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά και σεξισμό από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση για να τιμηθούν οι επαγγελματίες υγείας που προσέφεραν στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος είπε: «Και δεν δέχομαι, ιδιαίτερα, να κάνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν. Άκουα μια κυρία σήμερα που φωνασκούσε για κάτι το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζόμενους».

Η πιο πάνω δήλωση έφερε την αντίδραση τόσο της ΠΕΟ όσο και πολλών χρηστών στα Social Media, ενώ η κ. Σωτηρούλα έδωσε την δική της απάντηση μέσω της εκπομπής «Alpha Ενημέρωση», χαρακτηρίζοντας το γεγονός λυπηρό. «Ένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη χθεσινή πανεργατική κινητοποίηση επέλεξε να κάνει επίθεση προσωπικά σε μένα και με έναν τρόπου που δείχνει και μια αντίληψη για τις γυναίκες. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός», είπε.

Δείτε την ομιλία της κ. Σωτηρούλας στην αρχή του βίντεο

Από την πλευρά της η ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη «την πρωτοφανή και αήθη επίθεση» του Προέδρου Αναστασιάδη κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους».

Σημείωσε παράλληλα ότι «από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την».

«Η αναφορά του σε ‘μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε’ είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική. Προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ. Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε», πρόσθεσε.

Καταληκτικά η ΠΕΟ τόνισε πως «για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση