ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η απάντηση του ΥΠΕΞ για την τουρκική σημαία στην Πάφο

«Είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την ανάρτηση της σημαίας της Τουρκίας στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo που διεξάγεται στην Πάφο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες.

Διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Κατ’ ανάλογο τρόπο, σε περιπτώσεις Κυπριακής συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία απαιτείται πάντοτε η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων εκάστου κράτους.

Σχετικές είναι και οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ