ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:12
 

Η Βουλή ενέκρινε το δωδεκατημόριο Φεβρουαρίου για ημικρατικούς οργανισμούς

Στη Βουλή κατατίθενται προς έγκριση οι προϋπολογισμοί 45 ημικρατικών οργανισμών εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί μόλις 18

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφαση της ενέκρινε το δωδεκατημόριο του Φεβρουάριου για τους ημικρατικούς οργανισμούς των οποίων οι προϋπολογισμοί για το 2019 δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί σε νόμους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του είπε ότι και φέτος δεν έχουν κατατεθεί έγκαιρα για έγκριση οι ετήσιοι προϋπολογισμοί των περισσότερων από τους ημικρατικούς οργανισμούς, παρά τις σχετικές εκκλήσεις της Βουλής.

Στη Βουλή κατατίθενται προς έγκριση οι προϋπολογισμοί 45 ημικρατικών οργανισμών εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί μόλις 18, επεσήμανε.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού που μελέτησε την απόφαση, αναφέρει ότι με την απόφαση δίνεται εξουσιοδότηση για διενέργεια δαπάνης για τον μήνα Φεβρουάριο του 2019 ποσού που δεν υπερβαίνει το τμήμα του συνολικού ποσού που προβλέπεται στον προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου δημόσιου δικαίου για το έτος 2018, το οποίο αναλογεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή στον μήνα Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη για νέες υπηρεσίες ή σκοπούς ούτε μπορεί να πληρωθεί οποιαδήποτε νέα θέση στα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, μέχρι να εγκριθούν από τη Βουλή και να πάρουν την τελική τους μορφή οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου για το έτος 2019.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν οι νεοδιορισθέντες πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X