ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Βουλή ενέκρινε το δωδεκατημόριο Φεβρουαρίου για ημικρατικούς οργανισμούς

Στη Βουλή κατατίθενται προς έγκριση οι προϋπολογισμοί 45 ημικρατικών οργανισμών εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί μόλις 18

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφαση της ενέκρινε το δωδεκατημόριο του Φεβρουάριου για τους ημικρατικούς οργανισμούς των οποίων οι προϋπολογισμοί για το 2019 δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί σε νόμους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του είπε ότι και φέτος δεν έχουν κατατεθεί έγκαιρα για έγκριση οι ετήσιοι προϋπολογισμοί των περισσότερων από τους ημικρατικούς οργανισμούς, παρά τις σχετικές εκκλήσεις της Βουλής.

Στη Βουλή κατατίθενται προς έγκριση οι προϋπολογισμοί 45 ημικρατικών οργανισμών εκ των οποίων μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί μόλις 18, επεσήμανε.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού που μελέτησε την απόφαση, αναφέρει ότι με την απόφαση δίνεται εξουσιοδότηση για διενέργεια δαπάνης για τον μήνα Φεβρουάριο του 2019 ποσού που δεν υπερβαίνει το τμήμα του συνολικού ποσού που προβλέπεται στον προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου δημόσιου δικαίου για το έτος 2018, το οποίο αναλογεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή στον μήνα Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη για νέες υπηρεσίες ή σκοπούς ούτε μπορεί να πληρωθεί οποιαδήποτε νέα θέση στα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, μέχρι να εγκριθούν από τη Βουλή και να πάρουν την τελική τους μορφή οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου για το έτος 2019.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν οι νεοδιορισθέντες πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση