ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:23
 

Η ΕΔΕΚ παρουσίασε στη Λάρνακα τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο «ένα εξαιρετικά εκλεκτικό και υψηλού επιπέδου»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, παρουσίασε χθες βράδυ η ΕΔΕΚ σε Πανεπαρχιακή Συνδιάσκεψη  Λάρνακας – Αμμοχώστου, στη Λάρνακα.
 
Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι οι Δημήτρης Παπαδάκης, Ηλίας Μυριάνθους, Χρήστος Ιακώβου, Νατάσα Ιωάννου, Διομήδης Διομήδους και Θέα Νικολάου.
 
Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις ευρωεκλογές είναι «ένα εξαιρετικά εκλεκτικό και υψηλού επιπέδου ψηφοδέλτιο, με μεγάλες προσδοκίες με άτομα που το πλαισιώνουν και το απαρτίζουν, ικανά να δώσουν αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πολιτικό επίπεδο αλλά κυρίως να δώσουν τη μάχη με επιτυχία. Ωστόσο αυτή η μάχη για να είναι επιτυχημένη πρέπει να ενισχυθεί από όλους, αφού είναι μια δύσκολη μάχη, είναι μια μάχη επιβίωσης και είναι ίσως η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση από το 1981 και μετά που καθιερώθηκε η απλή αναλογική».
 
Ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε «φίλους που ανήκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους και σε αυτή τη προσπάθεια στηρίζουν τις επιλογές της ΕΔΕΚ, συμπορεύονται μαζί μας και δίνουν αυτή τη μάχη για την επιτυχία. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους διαβεβαιώσω, όπως και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, ότι αυτή η συνεργασία δεν θα είναι συνεργασία μιας στιγμής και μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά θα είναι η απαρχή μια σταθερής, διαχρονικής στη πορεία του χρόνου συνεργασίας γιατί ακριβώς μέσα από την ένωση δυνάμεων θα μπορέσουμε να επιτύχουμε αυτό που επιθυμούμε».
 
Αφού ανέφερε ότι οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι, ο Πρόεδρος του Κινήματος εξήγησε πως αυτοί είναι «Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, απελευθέρωση της πατρίδας μας και διατήρηση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας σε αυτή την ακρογωνιαία γωνιά του Ελληνισμού που δεινοπαθεί εδώ και δεκαετίες λόγω της προδοσίας που υπήρξε και λόγω των λανθασμένων χειρισμών που ακολουθήθηκαν αυτά τα χρόνια. Είναι φανερό και όλοι το αντιλαμβάνονται και το βιώνουμε ότι υπάρχουν εντός και εκτός Κύπρου κυκλώματα που θα ήθελαν η φωνή της ΕΔΕΚ να μην υπάρχει, η φωνή της ΕΔΕΚ ενοχλεί και γι’ αυτό θα πρέπει να σιγήσει».
 
Πρόσθεσε πως αυτά τα κυκλώματα «αφού δοκίμασαν με πολλούς, θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους, αυτή τη φορά έχουν επενδύσει στην προοπτική η ΕΔΕΚ να μην εκλέξει ευρωβουλευτή, να την οδηγήσουν σε μια μορφή πολιτικής απαξίωσης για να μπορέσουν ακριβώς να της σβήσουν τη φωνή. Σε αυτή την προσπάθεια εμείς θα πρέπει να ενισχύσουμε τη δική μας προσπάθεια για να δώσουμε μια αποστομωτική απάντηση στις 26 Μαΐου».
 
Στον χαιρετισμό του ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είπε πως «για πρώτη φορά δύο περίπου μήνες πριν από εκλογές, τα ποσοστά που καταγράφει η ΕΔΕΚ σε δημοσκοπήσεις φτάνουν περίπου το 5%, χωρίς την αναγωγή κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ακόμα δεν καταγράφονται αξιόλογες διαρροές, όμως την ίδια στιγμή καταγράφονται αξιόλογες εισροές, έχει επιβεβαιωθεί με πολλούς τρόπους ότι υπάρχει μια ισχυρή κρυφή ψήφος στην ΕΔΕΚ, ενώ υπάρχει ένα απόθεμα δυνάμεων αφού περίπου 30% από τους ΕΔΕΚίτες δηλώνουν ότι θα πάνε στην κάλπη αλλά δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν».
 
Ολες αυτές οι δημοσκοπήσεις, συνέχισε «επιβεβαιώνουν πως το ποσοστό της ΕΔΕΚ στις επόμενες ευρωεκλογές θα είναι υψηλότερο από το ποσοστό των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Φαίνεται να κερδίζουμε τον πρώτο στόχο και ουσιαστικά παραμένει ο δεύτερος που είναι η εκλογή του ευρωβουλευτή» είπε και σημείωσε ότι «με τα δεδομένα όπως υπάρχουν σήμερα, το πιο πιθανό σενάριο είναι την έδρα να την κατακτήσει το τέταρτο κόμμα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν απώλειες».
 
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «ΕΔΕΚ σημαίνει μάχη με τα δύσκολα, ποτέ δεν είχαμε στρωμένο κόκκινο χαλί και πάντοτε είχαμε δυσκολίες. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία μας, με τις ηρωικές μορφές του Κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους γι αυτόν τον τόπο» είπε και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι να αναδείξουμε τις πραγματικότητες, πως αυτόν τον τόπο δεν τον κατάστρεψε η ΕΔΕΚ, ότι τις κρίσιμες στιγμές η ΕΔΕΚ ήταν με τη Δημοκρατία, προστάτευε τη Δημοκρατία και τον τόπο και πως κακό έχουμε κάνει στο κόμμα μας αλλά όχι στην Κύπρο». 
 
Η Θέα Νικολάου στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον εθελοντισμό, είπε πως «ο Κύπριος έχει ακόμα ψυχή, προσφέρει και στηρίζει τον συνάνθρωπο του και σημείωσε πως ο εθελοντής χρειάζεται επειδή έχουμε ένα κράτος που δυστυχώς δεν προσφέρει καμία κοινωνική πρόνοια. Εμείς απαιτούμε ένα κράτος που να προσφέρει όλες τις πρόνοιες που αξίζει στους πολίτες του» είπε και σημείωσε ότι «είμαστε οι μοναδικοί  που μπορούμε να σταθούμε μπροστά και να φράξουμε το οποιοδήποτε εγχείρημα όσων θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα. Δεν πρέπει με τίποτε να είμαστε η τελευταία γενεά Ελλήνων σ’ αυτό το νησί». 
 
Ο Ηλίας Μυριάνθους σημείωσε στο χαιρετισμό του πως «είναι γεγονός ότι σήμερα υπάρχει μια απαξίωση στον κόσμο που ισοπεδώνει τα πάντα, πολιτικά κόμματα και πολιτικούς. Η ΕΔΕΚ ζητά να μετρήσουν και να ζυγίσουν την διαχρονική της πορεία σ’ αυτόν τον τόπο, να μετρήσουν τους αγώνες που έδωσε και διαχρονικά κατά πόσον αυτό το κόμμα έχει βλάψει τους πολίτες της Κύπρου» ανέφερε και κάλεσε «ιστορικά, παλιά στελέχη της ΕΔΕΚ και νέους ανθρώπους να λειτουργήσουν ομαδικά για να βγάλουμε αυτή την εκλογική εκστρατεία με επιτυχία».
 
Η Νατάσα Ιωάννου στο δικό της χαιρετισμό απευθύνθηκε στους συγκεντρωθέντες και είπε ότι «όλοι οι υποψήφιοι θέλουμε τον κόσμο μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα, θέλουμε τη στήριξη του και στις 26 Μαΐου θα αποδειχθεί ότι η φωνή της ΕΔΕΚ δεν θα σιγήσει, δεν θα σβήσει, αλλά θα βγούμε νικητές. Μετά τις 26 Μαΐου θα έχουν να λένε και θα συζητούν για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για τα ποσοστά που θα πάρει η ΕΔΕΚ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια θα πάμε δυνατά για τις Βουλευτικές εκλογές του 2012 και για τις Προεδρικές εκλογές του 2023».
 
Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Χρήστος Ιακώβου είπε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου θα είναι μια αποστομωτική απάντηση σ’ αυτούς που αμφισβήτησαν όχι μόνο την ιστορία και τον ιστορικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΔΕΚ, αλλά και την αποτελεσματικότητα των επιλογών της ηγεσίας του Κινήματος, όπως έγιναν τα τελευταία χρόνια. Η ΕΔΕΚ καλείται να παίξει ένα διπλό ρόλο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές» αφού είναι το 2ο αρχαιότερο κόμμα στην ιστορία της Κύπρου που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα «καλείται να σηκώσει το βάρος λανθασμένων επιλογών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ που εξέτρεψαν το φαινόμενο της ακροδεξιάς στο νησί μας. Σήμερα αυτή τη πορεία καλείται να τη σταματήσει η ΕΔΕΚ».
 
Τέλος ο Διομήδης Διομήδους καλωσόρισε στη Λάρνακα ανθρώπους και ιστορικά στελέχη της ΕΔΕΚ που «έβαλαν στήθος ακολουθώντας τον μεγάλο μας ηγέτη το Βάσο Λυσσαρίδη για να δημιουργήσουν την μεγάλη και περήφανη ΕΔΕΚ, που είναι ένα Κίνημα που έδωσε φωνή στους αγρότες, στους εργάτες, στις γυναίκες και στη νεολαία της Κύπρου. Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της 26ης Μαΐου και η ΕΔΕΚ να στείλει μήνυμα σ’ όλη τη Κύπρο ότι το κόμμα αναγεννάτε και ξεκινά και πάλι μπροστά» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X