ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που πήραμε από τις συμπεριφορές που επέδειξε η Ολγκίν φαίνεται πράγματι πως δεν έχει καταλάβει το κυπριακό ζήτημα», υποστήριξε ο Οσμάν Ερτούγ

ΚΥΠΕ

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος πρώην διαπραγματευτής, Οσμάν Ερτούγ, γράφει η «Κύπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που πήραμε από τις συμπεριφορές που επέδειξε η Ολγκίν φαίνεται πράγματι πως δεν έχει καταλάβει το κυπριακό ζήτημα», υποστήριξε ο Ερτούγ σε συνέντευξη στην εφημερίδα.

«Για παράδειγμα, άρχισε με ένα σοβαρό λάθος λέγοντας ‘κυπριακός λαός’. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, όχι ένας. Ο ‘ένας λαός’ είναι επιχείρημα της ελληνοκυπριακής πλευράς», ισχυρίστηκε ο κ. Ερτούγ. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ότι εκτός από τη στρατιωτική παρουσία της στην Κύπρο, η Τουρκία θα συνεχίσει στο μέλλον να είναι παρούσα στο νησί και αυτό διότι «το νησί είναι ένα τουρκικό νησί».

Στην ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Η Κύπρος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου κατά την 50ή επέτειο της ευτυχούς ειρηνευτικής επιχείρησης της 20ής Ιουλίου» που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα, o Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι «υπόθεση του τουρκικού έθνους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση