ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:07
 

Η Συμβουλευτική Επιτροπή συζητεί το θέμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Οι συστάσεις της Επιτροπής κοινοποιούνται στον Υπουργό και λαμβάνονται οι αντίστοιχες αποφάσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επιβολή απαγόρευσης κάθε άσκοπης μετακίνησης και κυκλοφορίας στην Κύπρο, άμεσα και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απασχολεί έντονα τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της, η Λοιμωξιολόγος-Παθολόγος, Λέκτορας Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ειρήνη Χριστάκη. Η Δρ Χριστάκη, ανέφερε ότι το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά την Επιτροπή και θα συνεχιστεί η συζήτησή του.

«Βλέπουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που είναι αναμενόμενη, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η αύξηση είναι τα κρούσματα που επιμολύνθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, οπότε δεν μπορούμε να δούμε άμεσα την εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν πριν από μια εβδομάδα», σημείωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάγκη, όπως διατυπώνεται από κάποιους, ενός προσωρινού “lockdown”, η Δρ Χριστάκη είπε πως γίνεται συζήτηση στην Συμβουλευτική Επιτροπή που την απασχολεί έντονα, σημειώνοντας ότι «οι συστάσεις της Επιτροπής κοινοποιούνται στον Υπουργό και λαμβάνονται οι αντίστοιχες αποφάσεις». Σαφώς, σημείωσε, υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς το Υπουργείο. Το θέμα, επισήμανε, το συζητούμε, επειδή υπάρχουν αναφορές ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση του κόσμου με τα μέτρα, τα οποία ήδη έχουν παρθεί κι είναι πιθανό να χρειαστεί να παρθούν αυστηρότερα μέτρα τις προσεχείς ημέρες. «Ακόμη και στις χώρες, όπου γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, εξακολουθούμε να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Στην Κίνα φάνηκε ότι αποδίδουν. Φυσικά, παίζει ρόλο το κατά πόσο τηρούνται αλλά δεν είναι μέτρα των οποίων το αποτέλεσμα βλέπουμε άμεσα, σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες και αυτό φαίνεται από την εμπειρία της Ιταλίας και Ισπανίας», επεσήμανε.

Αύξηση των κρουσμάτων

Η Δρ Χριστάκη είπε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί συνεχίζουν να ιχνηλατούνται οι επαφές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ταξιδιωτών που αυτοπεριορίστηκαν και δεν έχει περάσει ακόμα αυτό το χρονικό περιθώριο οπότε μπορεί στην πορεία να εκδηλώσουν συμπτώματα. «Οπότε και από τους δύο αυτούς χώρους, δηλαδή από τις επαφές και από ανθρώπους που είχαν επιδημιολογικό ιστορικό ταξιδιού, ενδεχομένως να έχουμε θετικά κρούσματα», σημείωσε. «Να μην ξεχνούμε ότι επειδή υπάρχουν κάποια κρούσματα αδιευκρίνιστης συσχέτισης με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή με άλλο επιδημιολογικό ιστορικό, θεωρούμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή διασπορά στην κοινότητα», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X