ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση για την άριστη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας, εξέφρασαν Υπ. Γεωργίας και νέος Έλληνας Πρέσβης

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τη διαδικασία προετοιμασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή τους για τη διαχρονικά άριστη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και τη βούλησή τους για περαιτέρω ενδυνάμωσή της, με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, εξέφρασαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, και ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη σημερινή πρώτη συνάντησή τους, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τη διαδικασία προετοιμασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καδής τόνισε ότι η συνάντηση με τον κ. Λαλάκο, εκτός από εθιμοτυπική ήταν ουσιαστική, για τα θέματα των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

«Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση του Πρέσβη σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κύπρος για συντονισμό των χωρών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη στείλει τη σχετική Δήλωση Υποστήριξης της πρωτοβουλίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας συζητήθηκε ακόμα η ανάγκη στενής συνεργασίας και συντονισμού των δύο Κυβερνήσεων σε θέματα της ΚAΠ, αφού όπως είπε, «αυτή την περίοδο διαμορφώνεται το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθούμε την επόμενη επταετία».
Τόνισε πως η Κύπρος και η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, θα πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες, ώστε να διεκδικήσουν ρυθμίσεις με αμοιβαίο όφελος.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Καδής υπογράμμισε ότι αυτές θα ενδυναμωθούν περαιτέρω, σημειώνοντας ότι με τη συνδρομή του Έλληνα Πρέσβη, αλλά και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία της Ελλάδας, θα διευθετηθούν μέσα στην επόμενη περίοδο επισκέψεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργού Περιβάλλοντος στην Κύπρο.

«Η συνεργασία των δύο χωρών», σημείωσε ο κ. Καδής, «είναι άριστη και θέλουμε όχι μόνο να την κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο αλλά να την ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαλάκος, ανέφερε τα εξής: «Χαίρομαι που σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία μας ενώνουν. Η συνεργασία μεταξύ όλων των Υπουργείων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνεχής, αδιάλειπτη και πολύ παραγωγική».

Αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία της Κύπρου, ο Έλληνας Πρέσβης σημείωσε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την Πρωτοβουλία της Κύπρου για περιφερειακή συνεργασία στα θέματα κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της σε διάφορους τομείς, για τους οποίους μας ενδιαφέρει να βρούμε λύσεις προσαρμοσμένες στα δεδομένα της περιοχής στην οποία ζούμε, δηλαδή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου».

«Δεν υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία μόνο διότι προέρχεται από την Κύπρο. Την υποστηρίζουμε επίσης γιατί τα θέματα της κλιματικής αλλαγής αποτελούν και για τη δική μας Κυβέρνηση, όπως και για την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, απόλυτη προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Λαλάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση