ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Διεθνής Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση για την ΚΔ

Το πρόγραμμα IMET αποτελεί βασικό στοιχείο της αμερικανικής βοήθειας για θέματα ασφάλειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ΗΠΑ προτίθενται να παράσχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία, αρχής γενομένης από το αμερικανικό οικονομικό έτος 2021, με την επιφύλαξη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, το πρόγραμμα IMET αποτελεί βασικό στοιχείο της αμερικανικής βοήθειας για θέματα ασφάλειας, προωθώντας περιφερειακή σταθερότητα και αμυντικές δυνατότητες μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

«Μέσα από επαγγελματικά και τεχνικά προγράμματα και εξειδικευμένες οδηγίες, η IMET παρέχει στους εκπαιδευόμενους από συμμαχικά και φιλικά έθνη πολύτιμη εκπαίδευση και κατάρτιση στις στρατιωτικές πρακτικές και πρότυπα των ΗΠΑ. Η IMET χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συμμαχιών και των διεθνών συνασπισμών που προστατεύουν τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια. Η ΙΜΕΤ διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ ηγετών στον τομέα της άμυνας. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις σχέσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων συλλογικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «η προσφορά της ΙΜΕΤ στην Κυπριακή Δημοκρατία συνάδει με τη στρατηγική του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ανατολική Μεσόγειο και την πολιτική πρόθεση του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019, που και οι δύο στοχεύουν στην ενδυνάμωση της εταιρικής μας σχέσης για την ασφάλεια με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων καθώς προωθούμε την περιφερειακή σταθερότητα», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση