ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ήρθη το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τατάρ

Στο Λονδίνο για επαφές με την τ/κ παροικία εκεί μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο Λονδίνο για επαφές με την τ/κ παροικία εκεί ανακοινώθηκε ότι μεταβαίνει το βράδυ της Πέμπτης από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ ενώ η εφημερίδα Χαβαντίς αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα επιστολή του Serious Fraud Office (SFO) της Βρετανίας ότι το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Τατάρ αποσύρθηκε από το δικαστήριο του Λονδίνου στις 13 Αυγούστου 2015.

Η επιστολή ήταν απάντηση στον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μέσω δικηγορικού γραφείου στη Βρετανία, του Bark -Jones, Mark & Co, είχε ζητήσει να μάθει από το SFO κατά πόσο εκκρεμεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης στην Βρετανία.

Η απαντητική επιστολή έχει ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2019 και υπογράφεται από τον ανώτατο δικηγόρο Rosemary Donabella, ο οποίος σημείωσε ότι «αποφασίστηκε να μην κινηθεί ποινική διαδικασία για το λόγο ότι δεν είναι πλέον προς το δημόσιο συμφέρον να διωχθεί ο κ. Τατάρ». Ως εκ τούτου, προστίθεται, «η διευθύντρια της SFO, που ασκεί τη διακριτική ευχέρεια που της έχει χορηγήσει ο νόμος περί ποινικής δικαιοσύνης του 1987, έλαβε την απόφαση να σταματήσει αυτό το ζήτημα και να μην κινήσει ποινική δίωξη κατά του πελάτη σας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατάρ είχε δεχθεί το προηγούμενο διάστημα κριτική για το κατά πόσο μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, εκτός Τουρκίας, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ εναντίον του λόγω εμπλοκής του στις υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα από τις δραστηριότητες της εταιρείας Πόλι Πεκ του γνωστού Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίλ στο Λονδίνο, στην οποία ο Ερσίν Τατάρ εργαζόταν την δεκαετία του 90.

Η κριτική είχε προκληθεί μετά από δημοσίευμα στην τουρκική Γενί Τσαγ στις 21 Οκτωβρίου του αρθρογράφου, Γιαβούζ Σελίμ Ντεμιράγ που έφερε τον τίτλο «Προσοχή στην Κύπρο» και ανέφερε ότι «ο Τατάρ αναζητείται από την Ιντερπόλ, δεν μπορεί να πάει σε άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία» κάνοντας λόγο για περίπτωση όπως του Ασίλ Ναδίρ. Χαρακτήριζε μάλιστα σκάνδαλο ότι αυτή η δεύτερη περίπτωση Ασίλ Ναδίρ, όπως έγραψε, βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας στο ψευδοκράτος. Ο Ντεμιράγ ανέφερε ότι εκείνος ο φάκελος (υπόθεση Πόλι Πεκ) δεν έχει ακόμα κλείσει και υπάρχει ακόμη ένα όνομα που πρέπει να διερευνηθεί, ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος στην Πόλι Πεκ, εταιρεία του Ασίλ Ναδίρ στην Βρετανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ