ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισχνό ενδιαφέρον Τ/κ για τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές

Υποτονικό εκλογικό κλίμα στα κατεχόμενα – εικόνα καθημερινής μέρας παρουσιάζει η κατεχόμενη Λευκωσία

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με εξαίρεση το σημείο διέλευσης της οδού Λήδρα Πάλλας προς τα κατεχόμενα, όπου παρουσίαζε μια σχετική κίνηση από τουρίστες, η εικόνα που παρουσίαζε η κατεχόμενη Λευκωσία Κυριακή ημέρα των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών ήταν αυτή μιας συνηθισμένης καθημερινής μέρας. Εικόνα που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών που ήθελαν το ενδιαφέρον των Τ/κ να είναι μικρό.

Στην πλατεία Σεραγίου, σημείο αναφοράς σε «εκλογικές» αναμετρήσεις του παρελθόντος, το μόνο που έδειχνε ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει σήμερα ήταν τα τηλεοπτικά κανάλια των κατεχομένων, τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο για τις βραδινές εκλογικές εκπομπές τους. Στην πλατεία Σεραγίου έχουν στηθεί τεράστιες οθόνες και πρόχειρα τηλεοπτικά στούντιο από τα οποία θα μεταδίδεται το κλίμα μετά την ολοκλήρωση της «εκλογικής» διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μέχρι και τις 1 το μεσημέρι, το ποσοστό προσέλευσης ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις το ποσοστό όσων ψήφισαν κυμάνθηκε από 10% έως 12%. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να φθάσει έως και το 50% με 55% μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Η τάση που παρουσιάζεται στις λεγόμενες εκλογές δεν διαφέρει και πολύ από τις λεγόμενες προεδρικές όπου και τότε τα ποσοστά προσέλευσης μέχρι το μεσημέρι ήταν χαμηλά για να αυξηθούν στη συνέχεια.

Κύριο χαρακτηριστικό των λεγόμενων βουλευτικών η απουσία εκλογικού κλίματος σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις του παρελθόντος. Αυτό που θεωρείται βέβαιο πως οι όσοι επισκέφθηκαν σήμερα την κατεχόμενη Λευκωσία δεν αντιλήφθηκαν πως διεξάγονται «εκλογές».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση