ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καβγάς Αντωνίου - Ελεγκτή στο Twitter με φόντο το ασυμβίβαστο

«Θα θέσετε την παραίτηση σας στον Πρόεδρο;», ρώτησε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε το Twitter ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για την χθεσινή στάση εργασίας των φυσιοθεραπευτών και το πόρισμα για το ασυμβίβαστο, η οποία αναφέρει το εξής: 

«Οι εντός ΓΕΣΥ φυσιοθεραπευτές (στους οποίους περιλαμβάνεται η σύζυγος του τέως Προέδρου του ΟΑΥ) έχουν αιτήματα τα οποία επηρεάζουν το σφαιρικό προϋπολογισμό όλου του ΟΑΥ. Για αυτό ΟΡΘΑ ο νόμος προέβλεψε ασυμβίβαστο, το οποίο ήταν προφανές ότι υπήρχε σε αυτή την περίπτωση».

Σχολιάζοντας την πιο πάνω ανάρτηση, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε ότι «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον τέως Πρόεδρο του ΟΑΥ που για 1,5 χρόνο δεν ενημέρωσε το ΥΣ. Αφορά όλους όσους έκαναν (ή ακόμα κάνουν) ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα και όσους ξεχνούν αρχές και νόμους όταν επηρεάζεται ο "δικός" τους».

Ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ απάντησε στον Γενικό Ελεγκτή αναφέροντας ότι «το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που εσείς επικαλείστε, προσάπτει σε σας, την εις γνώσιν σας και άρα και εσκεμμένη υπέρβαση εξουσιών. Τι προτίθεστε να κάμετε; Θα προσφύγετε κάπου; Θα θέσετε την παραίτηση σας στην διάθεσή του ΠτΔ; Ή απλά θα το αγνοήσετε;». 

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε στον Θωμά Αντωνίου, «εμείς δεν περιμέναμε το πόρισμα της Επιτροπής. Ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε ασυμβίβαστο. Εσείς κάνατε πως δεν το βλέπατε και το αποκρύψατε. Και ενώ ήσασταν μη εκτελεστικός, λέγατε ότι αποποιηθήκατε μισθό. Στην Επιτροπή απαντήσαμε. Στην κοινή λογική, το Σύνταγμα υπερέχει του Νόμου».

Ο κ. Αντωνίου επανήλθε λέγοντας ότι «το ότι δεν περίμενες το πόρισμα ενώ σου ζητήθηκε αρμοδίως από αρμόδια επιτροπή είναι το ζητούμενο. Επικαλείσε ότι πρεσβεύεις τη κοινή λογική κ το σύνταγμα κ άρα θα παρακάμψεις τα ευρήματα. Εμένα ποιος μου εγγυάται ότι δεν επιχείρησες να επηρεάσεις και δεν επηρέασες το αποτέλεσμα;».

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι «ούτε μας ζητήθηκε να τερματίσουμε, ούτε θα μπορούσε να μας ζητηθεί. Εμείς εκφράζουμε ΓΝΩΜΗ επί της νομιμότητας και κανονικότητας μιας πληρωμής (εδώ, της αποζημίωσης που λαμβάνατε), η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις που είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για το διορίζον όργανο. Καλή συνέχεια;».

Σε νέα του ανάρτηση ο κ. Αντωνίου κατηγορεί τον κ. Μιχαηλίδη ότι είτε ψεύδεται είτε διαψεύδει την Επιτροπή. «Και εδώ είτε εσύ ψεύδεσε είτε διαψεύδεις την Επιτροπή που αναφέρει ότι σας έστειλε σχετική επιστολή στις 2/8 κ κατά λέξη μετά ότι "Αναρμοδίως ο Γενικός Ελεγκτής έχει επιληφθεί του θέματος, εν γνώση του μάλιστα ότι διεξάγετο ήδη έρευνα από την Επιτροπή". Καλή συνέχεια και σε σας», έγραψε. 

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι  «η Επιτροπή μάς ενημέρωσε στις 2/8 ότι ξεκίνησε έρευνα κι αυτό το καταγράψαμε στην επιστολή μας στις 3/8 που δημοσιεύτηκε. Κι είπαμε ότι γι' αυτό στέλνουμε και σε αυτήν (και όχι μόνο στο ΥΣ) την επιστολή. Το ότι είχε ξεκινήσει έρευνα δεν σήμαινε τερματισμό του δικού μας ελέγχου».

Τέλος, ο κ. Αντωνίου απάντησε εκ νέου, αναφέροντας ότι «το αναπόδραστο συμπέρασμα τότες, των λόγων και πράξεων σας, είναι ότι μπορούν να αγνοούνται και παρακάμπτονται συστάσεις και γνωμοδοτήσεις αρμοδίων οργάνων όταν αυτά δεν βολεύουν. Δεν ανάμενα ότι θα μπορούσε να πρεσβεύει αυτές τις αρχές ο Γενικός Ελεγκτής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ