ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Το 2022 η αναβάθμιση οδικού δικτύου στον Ακάμα

Με την λειτουργία του πάρκου τέτοιου είδους οχήματα θα μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένες και ελεγχόμενες διαδρομές

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το χθεσινό θανατηφόρο στην περιοχή Κακοσκάλι στον Ακαμα προκαλεί εκ νέου συζητήσεις για την διακίνηση των τετράτροχων στην περιοχή και φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την επικινδυνότητα χρήσης σημείων του οδικού δικτύου στον Ακάμα.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ανέφερε ότι ο δρόμος βελτιώθηκε πρόσφατα και έχει τοποθετηθεί πυκνή σήμανση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία.

Πρόσθεσε ότι η ολοκληρωμένη βελτίωση του θα γίνει με την ευρύτερη αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα εντός του 2022, οπότε και αναμένεται ότι τέτοια περιστατικά θα είναι δυσκολότερο να συμβούν.

Μέχρι τότε, ανέφερε, το Τμήμα δασών βρίσκεται στη διαδικασία προσφορών για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας (πχ τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων), τα οποία καθορίστηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επισήμανε ότι με την λειτουργία του πάρκου τέτοιου είδους οχήματα θα μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένες και ελεγχόμενες διαδρομές. Τονίζεται ότι σε αυτές τις διαδρομές δεν θα περιλαμβάνεται το σημείο που έγινε το δυστύχημα. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα έχουν επίσης αυξημένο τέλος εισόδου με το σκεπτικό ότι προκαλούν μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση