ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος του Επαρχιακού Λάρνακας ο Ευαγγελίδης

Αναμένεται να λάβει την στήριξη του ΔΗΣΥ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου του ΔΗΣΥ, Μιχάλη Ππεκρή, εξήγγειλε σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας. Όπως είχε γράψει η «Κ» σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο κ. Ευαγγελίδης αναμένεται να λάβει την στήριξη του ΔΗΣΥ.  «Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Αραδίππου και ως Πρόεδρος του ΟΕΔΑ Κόσιης, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά της επαρχίας Λάρνακας και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μου επιτρέπουν να πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του

«Εδώ και αρκετές ημέρες, δέχομαι παραινέσεις από δεκάδες φίλες και φίλους, από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας μας, για να κατέλθω ως υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας.

Έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, έχω λάβει την απόφαση να θέσω ενώπιον των συμπολιτών μας την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας.

Κατέρχομαι ως υποψήφιος γιατί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα σημαντικό βήμα και μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Η θέση μου ήταν ανέκαθεν ότι χρειαζόμαστε αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εφοδιασμένη με τις εξουσίες, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος και αποστολή της. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον αυτής της προοπτικής.

Η δημιουργία του νέου θεσμού των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, είναι ίσως η σημαντικότερη αλλαγή που προκύπτει μέσα από τη μεταρρύθμιση. Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν – Αδειοδότηση και έλεγχος αναπτύξεων, Υδατοπρομήθεια, Αποχετευτικό, Διαχείριση αποβλήτων – επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Η σύστασή τους επιτρέπει, για πρώτη ίσως φορά, σχεδιασμούς σε επαρχιακό επίπεδο, με όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει αυτή η δυνατότητα.

Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μας, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφωνεται, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, για το σύνολο της επαρχίας μας και τους ανθρώπους της. Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας με ενιαίο τρόπο, να την εκσυγχρονίσουμε και να την αναβαθμίσουμε, να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες.

Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, στα αρχικά στάδια μπορεί να υπάρξουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα κληθούμε να λάβουμε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του θεσμού και της επαρχίας μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Αραδίππου και ως Πρόεδρος του ΟΕΔΑ Κόσιης, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά της επαρχίας Λάρνακας και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μου επιτρέπουν να πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της επαρχίας μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησης και ζητώ τη στήριξή τους. Ο στόχος μας είναι κοινός: Η βιώσιμη ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας και η παροχή, σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε διαμένουν στις αστικές περιοχές είτε στις αγροτικές, ποιοτικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Θα εργαστώ με σύνεση και υπευθυνότητα, αλλά και με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε όσα αξίζει και δικαιούται η επαρχία μας και οι άνθρωποί της. Πρεπει να θέσουμε από την αρχή στέρεες βάσεις για να επιτύχει το όλο εγχείρημα. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν γρήγορα αποτελέσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση