ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει σχέδιο β'

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα γίνει ποτέ στυλοβάτης Δούρειων Ίππων ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου φωτογραφίζοντας τον Χριστοδουλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ανώτατο συμβούλιο του ΔΗΣΥ επικύρωσε σήμερα την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Το ανώτατο συμβούλιο αποτελείται από 2000 περίπου μέλη και στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και οι κομματικοί αξιωματούχοι και βουλευτές.

Ο Χάρης Γεωργιάδης έκανε την έναρξη του συνεδρίου ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπηρέτησε δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη και υπήρξε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη.

«Είσαι εσύ που σεβάστηκες τη δημοκρατία, τους ανθρώπους και την ιστορία της παράταξης μας. Έθεσες την υποψηφιότητα σου στην κρίση του συνόλου των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε μια ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία, όπως ακριβώς θα μπορούσε να πράξει και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο στέλεχος μας. Ξέρω ακόμα, ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη κάνατε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διασφαλίσετε την ενότητα της παράταξης μας. Από σήμερα, η ενότητα της παράταξης μας είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλων μας. Και ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σταθούμε ανάχωμα, θα σταθούμε απέναντι σε κινήσεις και σχεδιασμούς που στόχο έχουν την παράκαμψη και αποδυνάμωση του Δημοκρατικού Συναγερμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προβλήθηκε φιλμάκι με την ιστορία του κόμματος δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Γλαύκο Κληρίδη και τα ιστορικά στελέχη. Βίντεο προβλήθηκε και με την πολιτική διαδρομή του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να γίνει στυλοβάτης Δούρειων Ίππων

Ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και υπογράμμισε πως σχέδιο β’ –σε ο,τι δηλαδή αφορά το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του- δεν υπήρξε ποτέ για τον ΔΗΣΥ ούτε θα υπάρξει. Δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως Δούρειο Ίππο, τον οποίο Δούρειο Ίππο δεν πρόκειται να δεχτεί.

Μιλώντας για την αντιπολίτευση ανέφερε τα σχετικά: «Να καταλάβουμε ένα πράγμα: δεν είναι με τα πρόσωπα που τα έχουν. Είναι με τον Δημοκρατικό Συναγερμό το πρόβλημά τους, τον μοναδικό εγγυητή της σταθερότητας του τόπου.Γι’ αυτό χτυπούσαν τον Κληρίδη. Γι’ αυτό χτυπούν τον Αναστασιάδη. Γ’ αυτό χτυπούν σήμερα τον Αβέρωφ. Το πρόβλημά τους πάντα ήταν ένα και μόνο: να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την εξουσία! Στην προσπάθειά τους αυτή δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και Δούρειους Ίππους! Σας το λέω από τώρα ξεκάθαρα: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στυλοβάτης Δούρειων Ίππων δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!Συναγωνίστριες και συναγωνιστές. Την απάντηση σε αυτά τα ζητήματα την έδωσε ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης πριν από πολλά χρόνια. Και την επανέλαβε και ο Νίκος Αναστασιάδης πολλές φορές:Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας.Είναι κόμμα αρχών και αξιών. Για εμάς, ένα είναι το σχέδιο και κανένα άλλο. Μέχρι τέλους για τη νίκη.Ειδικά όταν μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε δώσει κάθε δημοκρατική ευκαιρία εντός του κόμματος. Σχέδια «Β» αυτή η ιστορική παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ!

Αναστασιάδης: Μόνο αν επικρατήσει η διχόνοια θα χαθεί η εξουσία

Μόνο αν επικρατήσει η διχόνοια θα χαθεί η εξουσία ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης απορρίπτοντας τα όσα εδώ και καιρό φημολογούνται ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και Προεδρικό. Όπως είπε δεν αναφερόταν ποτέ plan b αλλά δεύτερος γύρος. Απευθυνόμενος προφανώς στον Νίκο Χριστοδουλίδης ανέφερε πως κανείς που έχει πιστέψει στις αρχές και αξίες του κόμματος δεν έχει το δικαίωμα να διχάσει το κόμμα, ώστε να χάσει όχι ο Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά ο τόπος. Διαφυλάξετε την ενότητα της παράταξης παραίνεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη που έχουν άλλη θέση. Θερμή μου παράκληση μην περιοριστείτε στο να επιχειρηματολογήσετε στους φίλους και στα μέλη, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στόχος είναι η συνεργασία με άλλες δυνάμεις. Σταθείτε δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου, σταθείτε δίπλα στην παράταξη και είμαι βέβαιος οτι θα κερδίσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση