ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλεί σε ενότητα ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Σπανού

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959 Γιάννης Σπανός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διότι ο διχασμός καραδοκεί στην πόρτα μας και καλεί σε ενότητα.

Σε γραπτή δήλωση με αφορμή τα διαδραματισθέντα χθες σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή ο κ. Σπανός καλεί τους αναμιγνυομένους να παύσουν να ενεργούν με διασπαστικές εξάρσεις και να συνδράμουν σε αδελφικές ενέργειες φιλίας και συνεργασίας, με κύριο σκοπό την υποστήριξη του απελευθερωτικού αγώνα που η διάσταση υπονομεύει και ανοίγει τον κύκλο των ενοχών για τα πάθη της πατρίδας.

Υπενθυμίζει ότι στις 5 Δεκεμβρίου με ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Δυσωδία εμφυλίου», η οποία εκδόθηκε με αφορμή το ψήφισμα της Βουλής για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα - Διγενή, σημείωνε ότι ο αγωνιστικός κόσμος αρνείται να συμπράξει στον διχασμό, γιατί γνωρίζει τις συνέπειές του και καλούσε τον λαό σε ενότητα.

«Εμείς επιμένουμε ότι οι κινήσεις αποβαίνουν εναντίον της εθνικής ενότητας»

Ο κ. Σπανός υπενθυμίζει και δεύτερη ανακοίνωση στις 8 Δεκεμβρίου "που προειδοποιούσαμε ότι δεν μετέχουμε σε εκδήλωση ομάδας καταδίκης των ενεργειών εναντίον του Διγενή, διότι θα ταυτιζόταν με πρόκληση διχασμού".

Διερμηνεύαμε, συνεχίζει, τις συνέπειες του διχασμού των Ελλήνων ανά τους αιώνας και παρά τη διαδηλωθείσα θέση έγινε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με προεκτάσεις γνωστές στην κοινωνία.

"Εμείς επιμένουμε ότι οι κινήσεις επί του θέματος αποβαίνουν εναντίον της εθνικής ανάγκης ενότητας και ομοψυχίας", αναφέρει ο κ. Σπανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση