ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελία για Γιαννάκη - Η ποινή για πλαστογραφία

Διερευνά η Αστυνομία

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή έλαβε η Αστυνομία, ο οποίος ζητά διερεύνηση για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε τον βαθμό απολυτηρίου του αλλά και το πτυχίο του, που όπως όλα δείχνουν δεν έχει.

Σε δήλωσή του στο 24news ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αρκέστηκε απλά να επιβεβαιώσει το εν λόγω αίτημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και σημείωσε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Πάντως, αν τυχόν προκύψουν ποινικά αδικήματα σε βάρος του κ. Γιαννάκη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαιοσύνης για πλαστογραφία, ωστόσο η σύλληψή του, φαίνεται απομακρυσμένο σενάριο έπειτα από τόσα χρόνια που χρησιμοποιούσε τα εν λόγω έγγραφα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, όποιος πλαστογραφεί έγγραφο είναι ένοχος ποινικού αδικήματος το οποίο, εκτός αν προνοείται διαφορετικά, είναι κακούργημα, αυτός δε υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων, εκτός αν λόγω των περιστατικών της πλαστογραφίας ή της φύσης του πλαστογραφημένου, προβλέπεται κάποια άλλη ποινή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιαννάκη προτού διοριστεί επίτροπος εθελοντισμού εργαζόταν ως λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας, θέση που διατηρεί ακόμη.

Ο κ. Γιαννάκη, υπό την σκιά της εν λόγω καταγγελίας υπέβαλε την παραίτησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την κάνει αποδεκτή.

Η ανώνυμη καταγγελία που έγινε σε βάρος του κ. Γιαννάκη ισχυρίζεται ότι δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Μετά από τον έλεγχο, όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος», διαπιστώθηκαν το εξής:

Το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εμφανώς παραποιημένο, αφού οι αριθμητικοί βαθμοί των περισσοτέρων μαθημάτων έχουν αλλοιωθεί προς τα πάνω και δεν συνάδουν με την περιγραφή του βαθμού ολογράφως. Είναι επίσης μεταφρασμένο στα αγγλικά.
Ενδεικτικό παράδειγμα τα γαλλικά όπου ολογράφως αναγράφεται eleven και ο αριθμός έχει παραποιηθεί σε 19. Αλλοιωμένοι παρουσιάζονται σχεδόν όλοι οι βαθμοί.

Ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου (17 2/12) φαίνεται να έχει αλλοιωθεί με το χέρι (τόσο αριθμητικά όσο και ολογράφως) και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό. Αυτός προκύπτει αν υπολογιστεί ο μέσος όρος των βαθμών που διαβάζουμε ολογράφως. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο γενικός του κ. Γιαννάκη είναι 13 9/12.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία πάντως, ζητά από τον Αρχηγό να διερευνήσει συγκεκριμένα ζητήματα:
Πλαστογραφία του απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι καταχωρισμένο στον προσωπικό φάκελο του κ. Γιαννάκη στον ΟΝΕΚ.

Πλαστογραφία των δύο πτυχίων πανεπιστημίου (αυτού είναι καταχωρισμένο στον προσωπικό του φάκελο και αυτού που μας προσκόμισε τώρα).

Κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

Παραχώρηση στον Γενικό Ελεγκτή ψευδών στοιχείων (άρθρο 5 του Ν. 113/2002).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση