ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταιγίδα ύβρεων-απειλών από Άγκυρα και τ/κ Δεξιά κατά Ακιντζί

Πολιτικό λιντσάρισμα δέχονται ο Τ/κ ηγέτης και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν που χαρακτηρίζονται «πράκτορες και άνθρωποι» της ε/κ πλευράς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η νέα δήλωση του ηγέτη της τ/κ κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας και τα όσα έλαβαν χώρα το μαύρο καλοκαίρι του 1974 αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για μια εκστρατεία πολιτικού λιντσαρίσματος του Μουσταφά Ακιντζί στα Κατεχόμενα, την οποία συντονίζει η Άγκυρα και οι κύκλοι της στην τ/κ κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ακιντζί το Σάββατο βγήκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κι έγραψε «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει το καλό της Τουρκίας και να απαλλαγεί από το πρόβλημα της τρομοκρατίας», λέγοντας επίσης ότι, «Τo να μένεις κάποτε σιωπηλός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λέξεις να πεις, κάποτε οι καταστάσεις είναι τόσο μπερδεμένες που δεν είναι δυνατόν να αντιπαρέλθεις, αποφασίζοντας με ευκολία με ένα 'ναι' ή ένα 'όχι'.

Σε περίπτωση δε που αυτά που θα πει κάποιος θα επηρεάσουν την κατάσταση, ίσως να χρειάζεται να μείνεις σιωπηλός», απαντώντας εκείνους που τον κατηγορούσαν ότι μένει αμέτοχος στην τουρκική επέμβαση στη Συρία και πρόσθεσε τοποθετούμενος: «Όπως είπα και στο παρελθόν, ακόμα και να πούμε το 1974 Ειρηνική Επιχείρηση, ήταν ένας πόλεμος και αυτό που έτρεχε ήταν αίμα. Τώρα αν πούμε Πηγή Ειρήνης, αυτό που τρέχει δεν είναι νερό, είναι αίμα. Γι’ αυτό το λόγο η μεγαλύτερή μου ευχή είναι άμεσα να μεσολαβήσει η διπλωματία και να αρχίσει ένας διάλογος».

Από το βράδυ του Σαββάτου ο Μουσταφά Ακιντζί και οι δημοκρατικές μερίδες της τουρκοκυπριακής κοινότητας που συντάσσονται με τη θέση του Τ/κ ηγέτη, δέχονται καταιγισμό υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων από τους κύκλους της τ/κ Δεξιάς, τους εθνικιστικές και την Τουρκία.

Επίθεση τουρκικού Προεδρικού

Τα απειλητικά μηνύματα έλαβαν τέτοιου είδους διαστάσεις που σήμερα το όνομα του κ. Ακιντζί συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα «trends» του τουρκικού twitter.

Μετωπική επίθεση κατά του κ. Ακιντζί εξαπέλυσαν υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας. Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί «ατυχείς» και ισχυρίστηκε ότι «οι δηλώσεις του Προέδρου της ΤΔΒΚ Ακιντζί έκαναν τα οστά των μαχητών και των στρατιωτών στο Νεκροταφείο των Μαρτύρων στο Μπογάζι να τρίζουν».

Ο κ. Οκτάϊ δήλωσε συγκεκριμένα: «Καταδικάζω κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Ακιντζί με βάση το γεγονός ότι η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» πραγματοποιήθηκε κατά της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD και για τη σταθερότητα της περιοχής. Στην Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 της Κύπρου ο αγώνας του ηρωικού στρατού για την ειρήνη στην περιοχή διεξάχθηκε με το ίδιο πνεύμα που πραγματοποιούμε σήμερα την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης. Η δήλωση του Ακιντζί υπό την ιδιότητα του προέδρου είναι δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων. Αυτή η προσέγγιση που δεν λαμβάνει υπόψη τον δίκαιο αγώνα της χώρα μας, θα καταδικαστεί στην συνείδηση του Τουρκοκυπριακού λαού, η καρδιά του οποίου χτυπά πάντα στο πλευρό της Τουρκίας».

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως ο κ. Ακιντζί θα πρέπει να γνωρίζει τα όριά του. Παράλληλα πρόσθεσε πως «το αξίωμά του δεν αποκτήθηκε με τη δική του δύναμη, αλλά δημιουργήθηκε με βάση τον αγώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας»

Μετωπική επίθεση από την Άγκυρα

Την σκυτάλη στην Άγκυρα ανέλαβε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε: «Το κάλεσμα για διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν συμβαδίζει με τον τίτλο του προέδρου. Αυτό το αξίωμα δεν συμβαδίζει με τέτοιους είδους ανευθυνότητα. Ο κ. Ακιντζί επέκρινε επίσης την Επιχείρηση Ειρήνης της Κύπρου, η οποία επέτρεψε στους Τουρκοκύπριους να αποφύγουν τις διώξεις. Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης διεξάγεται εναντίον τρομοκρατικής οργάνωσης, ενός δικτύου δολοφονίας. Ο κ. Ακιντζί αδυνατεί να διατυπώσει μια ενιαία πρόταση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά επικρίνει τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη ασέβεια».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ απευθυνόμενος απευθείας στον Τ/κ ηγέτη: «Κύριε Ακιντζί, είναι κρίμα που πρέπει να σας υπενθυμίσουμε το δίκτυο γενοκτονίας και δολοφονίας το οποίο αντιμετώπισε η ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου. Δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους φράσεις που τις χαρακτηρίζουν η ασέβεια για χάρη των πεσόντων και των μαρτύρων σας».

Και η τ/κ Δεξιά κατά Ακιντζί

Παράλληλα με τις επιθέσεις της Άγκυρας, στα Κατεχόμενα και η τ/κ Δεξιά βάλλει κατά του κ. Ακιντζί. Πριν από λίγο, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ κατάκρινε τις δηλώσεις Ακιντζί και εξέφρασε παράπονο για το γεγονός ότι η τ/κ ηγεσία δεν παρέχει υποστήριξη στην Τουρκία για την νέα εισβολή στην Συρία. Ο κ. Τατάρ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού οργάνου του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) εξαιτίας των νέων, σαρωτικών εξελίξεων. Σε ερώτηση εάν θα ζητήσει ως «κυβερνών» κόμμα την παραίτηση του κ. Ακιντζί είπε ότι θα το συζητήσουν αυτό στο ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ, σε έκτακτη συνεδρία την Δευτέρα το απόγευμα και θα αποφασίσουν τί θα κάνουν.

Ανέφερε επίσης στο τουρκικό κανάλι ότι η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αντίθετη προς αυτές τις δηλώσεις «και θα ήθελα να πω πως αυτές οι δηλώσεις δεν έπρεπε να γίνουν, ήταν πολύ λάθος». Ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «ο Αλλάχ να προφυλάξει τα μεχμετζίκ. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον τουρκικό λαό».

Η αντίδραση Οζερσάι

Σε ανάρτησή του ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε την δήλωση Ακιντζί ατυχή λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί, όπως και ο κάθε «πρόεδρος» - εννοώντας τον τ/κ ηγέτη – που πέρασε από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η λέξη που πάντοτε είχε στο στόμα ήταν η λέξη ασφάλεια. Όχι μόνο από άποψης ασφάλειας, αλλά και από οικονομική, πολιτική και διπλωματική, ποια χώρα είναι πάντοτε δίπλα μας, διερωτήθηκε στην δική του ανάρτηση ο κ. Οζερσάι γράφοντας ότι και κατά την διάρκεια της τετρακομματικής «κυβέρνησης» ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί που δυσκόλευε τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ενώ υπάρχουν χώρες της ΕΕ που στηρίζουν την Τουρκία, αυτή η δήλωση από τον επικεφαλής του «κράτους» μας, εννοώντας το ψευδοκράτος, κατά τον Κουντρέτ Οζερσάι «θεωρώ και ξέρω ότι δεν αντικατοπτρίζει καθόλου μα καθόλου τα αισθήματα της μεγαλύτερης μερίδας του τ/κ λαού».

Στο μεταξύ ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με μηνύματά του στο τουίτερ ευχήθηκε όπως η στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας, "η οποία έζησε πόνο, έχασε παιδιά της και είχε υλικές και ψυχικές απώλειες, ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία και ανοίξει ο δρόμος για να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής με ειρήνη και αδελφοσύνη. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας».

Οργανωμένο λιντσάρισμα

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που συνεχίζονται οι λεκτικές, υβριστικού και απειλητικού περιεχομένου επιθέσεις κατά του Μουσταφά Ακιντζί. Στο διαδίκτυο μαζί με τον κ. Ακιντζί ύβρεις και επιθέσεις δέχονται όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου. Οι κύκλοι της Άγκυρας χαρακτηρίζουν αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και τον κ. Ακιντζί «πράκτορες και ανθρώπους» της ε/κ πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας απέναντι στην οργανωμένη εκστρατεία πολιτικού λιντσαρίσματος, ο κ. Ακιντζί έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ανεπηρέαστα το πρόγραμμα του. Ο ίδιος σήμερα συμμετάσχει σε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στην Λουρουτζίνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση