ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:29
 

Κατάινεν: Στο πλευρό της Κύπρου η Κομισιόν για Κυπριακό και οικονομία

Είπε πως η Ευρώπη θα σταθεί αλληλέγγυα προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της διαίρεσης του νησιού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη στήριξη της Κομισιόν προς την Κύπρο τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία της όσο και τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας πως η αγορά εργασίας ανακάμπτει και η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό πέραν του 4% το 2017, ενώ ο τραπεζικός τομέας είναι πιο σταθερός και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί, αλλά βρίσκονται ακόμα σε ψηλό επίπεδο.

Σημείωσε παράλληλα ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ έχουν στηριχθεί 124 εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι περαιτέρω τρόποι για την αξιοποίηση του Σχεδίου θα εξεταστούν κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο τον Ιανουάριο.

Ο κ. Κατάινεν είπε πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Την ίδια ώρα είπε πως η Ευρώπη θα σταθεί αλληλέγγυα προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της διαίρεσης του νησιού και η Επιτροπή θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης για στήριξη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2019, είπε πως θα υπάρξει αύξηση σχεδόν κατά τρεις φορές στη χρηματοδότηση για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο, μια χώρα που έχει αναλάβει μεγάλη ευθύνη στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ακόμα ότι τα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία θα αυξηθούν κατά 50%, ενώ προτείνεται διπλασιασμός της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Erasmus Plus και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δημιουργώντας πραγματικές ευκαιρίες για τους Κύπριους και ενισχύοντας την παραγωγικότητα της κυπριακής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X