ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάθεση θεμέλιου λίθου AUB με συνεισφορά νυν και τέως Προέδρου

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε χαιρετισμό του στην κατάθεση θεμέλιου λίθου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού – Mediterraneo, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ίδρυση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική μας για να καταστήσουμε την Κύπρο ως ένα περιφερειακό και διεθνές εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και ερευνητικό κέντρο».

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Διακυβέρνησης μας στοχεύουμε στο να προωθήσουμε την Κύπρο ως ένα διεθνές, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προορισμό και ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη σύναψη διακυβερνητικών συμφωνιών για την αμοιβαία αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων, με στόχο τη διεθνοποίηση της ανώτερης μας εκπαίδευσης».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «την ίδια ώρα αξιοποιούμε συστηματικά την επιστημονική δυνατότητα των κυπριακών πανεπιστημίων για τη διαμόρφωση πολιτικών ανάπτυξης. Επιπλέον, προωθούμε τη συνεργασία και συνέργειες μεταξύ των πανεπιστημίων μας, στοχεύοντας στη διασύνδεση ερευνητικών δραστηριοτήτων για τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι «χαιρόμαστε που βλέπουμε την ανώτερη εκπαίδευση στην Κύπρο να σημειώνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια»,  σημειώνοντας τη συνεισφορά της προηγούμενης Κυβέρνησης και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον σκοπό αυτό.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυβέρνησης του τόσο προς το Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο όσο και προς τον τομέα της εκπαίδευσης, γενικότερα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση