ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταχωρείται σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση του

Οι ι δικηγόροι του Οδυσσέα Μιχαηλίδη έχουν ετοιμάσει πολυσέλιδη έκθεση

ΚΥΠΕ

Καταχωρείται σήμερα Παρασκευή στο Πρωτοκολλητείο του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ένσταση αναμένεται να καταχωρηθεί γύρω στις 11:30 από τους δικηγόρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ενώ με βάση τη διαδικασία, μετά την καταχώρηση ένστασης από την πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, το Συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ορίσει την πρώτη δικάσιμο κατά την οποία οι δυο πλευρές θα τοποθετηθούν και θα οριστεί η ακρόαση της αίτησης της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του Οδυσσέα Μιχαηλίδη έχουν ετοιμάσει πολυσέλιδη έκθεση, μέσα από την οποία προτίθενται να αντικρούσουν το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Η αίτηση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη καταχωρίσθηκε στις 26 Απριλίου μέσω των δικηγορικών γραφείων «Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ και Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ».

Η Νομική Υπηρεσία είχε αναφέρει τότε πως «η αίτηση καταχωρίσθηκε ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

Την ίδια ημέρα ο Γενικός Ελεγκτής εξέδωσε γραπτή δήλωσή στην όποια είχε αναφέρει ότι «η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση».

Όπως σημείωσε τότε η διαδικασία που ξεκίνησε «θα φέρει την κάθαρση και θα δοθεί η ευκαιρία να διαφανεί αυτός, του οποίου η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ