ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Έκτακτη συνεδρία «υπουργικού» για διελεύσεις και αφίξεις από Τουρκία

Στην συνεδρία θέλουν να λάβουν υπόψη και να ξεκαθαρίσουν κάποια προβλήματα που τυχόν προκύψουν, αναφέρει ο Οζερσάι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα το «υπουργικό συμβούλιο», όπως ανακοίνωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι για να συζητήσει και nα επανεξετάσουν τους κανόνες που θα εφαρμοστούν πριν από τις 22 Ιουνίου στο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων συνθηκών, τόσο για τις αφίξεις από την Τουρκία, όσο και για τις διελεύσεις από την «νότια Κύπρο».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όπως μεταδίδουν τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι ήδη εφαρμόζεται μέρος των αποφάσεων που είχαν λάβει για τις αφίξεις και τις διελεύσεις και στην συνεδρία του «υπουργικού» θέλουν να λάβουν υπόψη και να ξεκαθαρίσουν κάποια προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Η "Γενί Ντουζέν" στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Χάος στις διελεύσεις» γράφει ότι ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία με απόφασή της επιτρέπει από σήμερα τις «αμοιβαίες διελεύσεις» με τεστ για τον κορωνοϊό από όλα τα οδοφράγματα πλην της οδού Λήδρας, σύμφωνα με την «επίσημη εφημερίδα» στα κατεχόμενα, οι Ε/κ, με αρνητικό τεστ PCR κατά την πρώτη διέλευση, μπορούν να διακινηθούν προς τα κατεχόμενα από την 1η Ιουλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε «χάος» που προκλήθηκε από τις διαφορετικές αποφάσεις των "δύο διοικήσεων", όπως γράφει, για τις διελεύσεις, αλλά και λόγω του ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι συνεδρίες της δικοινοτικήςΤεχνικής Επιτροπής για την Υγεία.

Λόγω αυτού του χάους, γράφει η "Γενί Ντουζέν" ανακοινώθηκε η συνεδρία του «υπουργικού» το απόγευμα. Σημειώνει επίσης ότι στην απόφασή της η Κυπριακή Δημοκρατία ζητεί (από τους Τ/κ που διαμένουν κατεχόμενα) αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, αλλά αυτό δεν έχει πρακτική εφαρμογή, όπως γράφει το δημοσίευμα, και οι Τ/κ αναζητούν απάντηση στη λύση υπό ποιές προϋποθέσεις και πού μπορούν να κάνουν το τεστ.

Να σημειωθεί ότι στα κατεχόμενα τα τεστ γίνονται μόνο σε «κρατικά» νοσοκομεία και μέσω του «υπουργείου υγείας». Η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικά εργαστήρια απαγορεύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X