ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Έκτακτο οικονομικό πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Πρόκειται για ένα «χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο «Πρωθυπουργός», Φαίζ Σουτζούογλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ένα έκτακτο πακέτο οικονομικής υποστήριξης. Πρόκειται για ένα «χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας». Το πακέτο αφορά περίπου 1500 τ/κ επιχειρήσεις.

Ο κ. Σουτζούογλου δήλωσε ότι οι αιτήσεις για το δάνειο θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και ότι οι πρώτοι 6 μήνες θα είναι δίχως πληρωμή. Δηλώνοντας ότι η παρακράτηση φόρου ενοικίου θα αυξηθεί στο 16% ο κ. Σουτζούογλου δήλωσε επίσης, ότι η παρακράτηση φόρου στα συμβόλαια που γίνονται με την λίρα θα παραμείνει στο 8%.

Ο κ. Σουτζούογλου πρόσθεσε ότι ο στόχος της «κυβέρνησης» είναι να ενθαρρύνει τη σύναψη συμφωνιών μίσθωσης σε λίρα. Ο κ. Σουτζούογλου μοιράστηκε και την πληροφορία ότι στον τομέα των ακινήτων θα «παγώσουν» οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Έτσι το Δολάριο σταθεροποιείται στις 10, το Ευρώ στις 11 και η Στερλίνα στις 12 μονάδες.

Ο κ. Σουτζούογλου τόνισε ότι η σταθερή αξία του νομίσματος θα ισχύει και για τις κρατικές μισθώσεις ακινήτων. Παράλληλα, με βάση το νέο «οικονομικό πακέτο», οι τόκοι πιστωτικών καρτών θα μειωθούν κατά 1,50 τοις εκατό, και δεν θα επιβληθούν καθυστερημένοι τόκοι στις πιστωτικές κάρτες μέχρι το Μάρτιο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση