ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Νέα οικονομική βοήθεια από Τουρκία

Βοήθεια ύψους 2,28 δις λιρών (περίπου 300 εκ Ευρώ)

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Την είδηση ότι η Τουρκία παρέχει μια νέα οικονομική βοήθεια στην τουρκοκυπριακή οικονομία, ύψους, 2,28 δις λιρών (περίπου 300 εκ Ευρώ), μεταδίδουν από το πρωί της Τρίτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Κύκλοι της Άγκυρας προβάλλουν την νέα βοήθεια ως μια «γενναιόδωρη» πράξη της Τουρκίας.

Εν μέσω πανδημίας η τουρκοκυπριακή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη συστημική κρίση και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ να προετοιμαζόταν για εσωτερικό δανεισμό, λίγο πριν την ανακοίνωση της παροχής της νέας τουρκικής οικονομικής βοήθειας.

Το νέο οικονομικό πρωτόκολλο προβλέπει επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της τ/κ οικονομίας και παροχή πολύτιμων οικονομικών πόρων στην «κυβέρνηση» Τατάρ. Ακόμη, εμπεριέχει ένα κονδύλιο ύψους 650 εκ. λιρών για τον τουρκικό στρατό που σταθμεύει στα κατεχόμενα.

Ο κ. Τατάρ χαιρέτισε την νέα οικονομική βοήθεια και ανακοίνωσε ότι στην νέα περίοδο υπάρχει σχέδιο μεταφοράς και φυσικού αερίου από την Τουρκία στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

Τα τ/κ κόμματα της αντιπολίτευσης στις πρώτες τοποθετήσεις τους για το όλο ζήτημα εκπέμπουν το μήνυμα ότι η τ/κ πλευρά καλείται να χρησιμοποιήσει με μεγάλη προσοχή την νέα βοήθεια που στέλνει στο νησί η Τουρκία.

Διάφορα τ/κ μέσα μεταδίδουν την είδηση ότι το νέο πρωτόκολλο δεν εμπεριέχει αυστηρούς όρους, επειδή η τ/κ πλευρά αντιμετωπίζει την πανδημία και μια μεγάλη οικονομική κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ