ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Νέα στοιχεία για το ξέπλυμα χρήματος - Διασυνδέσεις με πολιτικούς

Όχι μόνο εκατομμύρια ευρώ, αλλά και 205 εκ δολάρια φέρονται να έχουν διακινήσει μέσω κρυπτονομισμάτων, ο μπαμπάς και γιος με το ίδιο όνομα, Σελίμ Ταϊσί

ΚΥΠΕ

Όχι μόνο εκατομμύρια ευρώ, αλλά και 205 εκ δολάρια φέρονται να έχουν διακινήσει μέσω κρυπτονομισμάτων, ο μπαμπάς και γιος με το ίδιο όνομα, Σελίμ Ταϊσί, που έχουν “συλληφθεί στα κατεχόμενα και οδηγήθηκαν στη φυλακή” για τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο, μπαμπάς και γιος, οδηγήθηκαν χθες και πάλι ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου», το οποίο τους έστειλε κατευθείαν στη φυλακή μέχρι την “εκδίκαση” της υπόθεσης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο Οκές Τας ο οποίος φέρεται να έχει λάβει 2,1 εκ ευρώ με αυτόν τον τρόπο.

Η «αστυνομία» ανέφερε χθες στο «δικαστήριο» ότι έψαξε τους λογαριασμούς των πατερά και γιου από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι σήμερα και ανακάλυψε ότι μέσω διαφορετικών λογαριασμών διακινήθηκαν 205 εκ δολάρια. Ο πατέρας Ταϊσί κι άλλα δύο άτομα, αλλά και ο γιος Ταϊσί με άλλο ένα άτομο, μετέφεραν στο ψευδοκράτος 14,6 εκ και 4,4 εκ ευρώ αντίστοιχα από την Τουρκία. Και οι δύο είναι πολίτες της Τουρκίας.

Ο Οκές Τας, από την άλλη, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο τρεις «πολίτες» του ψευδοκράτους να υπογράψουν εγγύηση 300.000 ΤΛ ο καθένας, να καταθέσουν 150.000 ΤΛ μετρητά, του απαγόρευσαν την έξοδο από το ψευδοκράτος και παρουσιάζεται σε «αστυνομικό τμήμα» δύο φορές την εβδομάδα. Κατηγορείται για «παράβαση του «νόμου» για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την υπόθεση με τη μεγαλύτερη μεταφορά χρήματων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τους τελευταίους μήνες αρκετές τέτοιες υποθέσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα.

Η Γενί Ντουζέν σημειώνει σήμερα γι’ αυτή την υπόθεση ότι ο Οκές Τας είχε πολύ καλές σχέσεις με πολιτικούς, κυρίως από τον χώρο του ΚΕΕ, και έχει φωτογραφηθεί σε κέντρο εστίασης που διατηρεί στην κατεχόμενη Κερύνεια με τον Ερσίν Τατάρ, τον Ουνάλ Ουστέλ, αλλά και τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσιερι. Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες με τον Τας και τον Φαίζ Σουτζούογλου, πρόεδρο του ΚΕΕ και τέως «πρωθυπουργό», την «βουλευτή» του ίδιου κόμματος, Ρασμιγιέ Έρογλυο Τσιαναλτάι και τον «υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ», Χουσείν Αμτζιάογλου.

Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι κανείς από αυτούς τους πολιτικούς δεν έχει σχολιάσει τη μεγάλη αυτή υπόθεση μεταφοράς μαύρου χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση