ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Προβληματίζουν οι χειρισμοί της «κυβέρνησης»

Η «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ εκπέμπει αμφιλεγόμενα μηνύματα που προβληματίζουν μεγάλες μερίδες της τ/κ κοινωνίας εν μέσω της κρίσης του νέου ιού

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Η τουρκοκυπριακή κοινότητα ετοιμάζεται να αφήσει την κρίση του κορωνοϊού πίσω της. Στις αρχές του Μαΐου δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους ορισμένοι κλάδοι της τ/κ οικονομίας». Το παραπάνω μήνυμα έστειλε πριν από λίγες ώρες, ο «Πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ. Νωρίτερα ο «Υπουργός Τουρισμού» δήλωσε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα στον τ/κ τουρισμό θα μπορούσε να έρθει στις αρχές του Ιουνίου.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα δημιουργούν κλίμα σύγχυσης στην δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου. Και αυτό διότι στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια και αποδείξεις που επιτρέπουν στην τ/κ κοινότητα να ξεκινήσει συζήτηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι εξελίξεις διαψεύδουν τον Τατάρ

Στην πραγματικότητα, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών διαψεύδουν τα μηνύματα του «Πρωθυπουργού» και των στενών συνεργατών. Την στιγμή που ο κ. Τατάρ αναφέρεται στην προοπτική της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, η ίδια η «κυβέρνηση» επιβάλλει καθεστώς απομόνωσης-καραντίνας σε τρεις περιοχές της Κερύνειας και απαγορεύει τις μετακινήσεις μεταξύ των κατεχόμενων επαρχιών. Ο δε, αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει μικρή αλλά αξιοσημείωτη αύξηση.

Ο ίδιος ο κ. Τατάρ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ίδια την κοινότητα του. Ο «Πρωθυπουργός», ο οποίος μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα είχε ισχυριστεί ότι το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων θα ξεκινούσε στις 10 Απριλίου, υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων αναβάλλει αυτήν την ημερομηνία στις αρχές του Μάϊου, δίχως να παρέχει καμία επεξήγηση.

Σπασμωδικές κινήσεις

Η τουρκοκυπριακή αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στις άστοχες κινήσεις της «κυβέρνησης», με το σκεπτικό ότι πραγματοποιούνται σπασμωδικά, κυρίως με βάση τις αντιδράσεις που έρχονται δια μέσου του διαδικτύου από την τ/κ κοινότητα.

Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τεστ παραμένει μικρός και ορισμένοι τ/κ ιατροί προειδοποιούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να εξαντληθούν τα τεστ στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου. Την στιγμή που υφίσταται αυτός ο κίνδυνος, η τ/κ κοινότητα εξακολουθεί να μεταφέρει τ/κ από το εξωτερικό.

Σε λίγες ώρες, στο «Αεροδρόμιο» φτάνει αεροσκάφος που μεταφέρει τ/κ φοιτητές από την Βρετανία. Η «κυβέρνηση» τονίζει ότι πρόκειται για την τελευταία πτήση επαναπατρισμού. Ωστόσο, η μέχρι στιγμής μεταφορά εκατοντάδων τ/κ από το εξωτερικό στα Κατεχόμενα έχει ήδη θέσει σε δοκιμασία τις δυνατότητες της τ/κ πλευράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση